onsdag den 17. februar 2016

Gær startet updata

Det er bare noget der virker. ...
Højt skum. ..man kan næsten høre gærcellerne formere sig.


Her billed efter 12 timer



Ny blanding -- 18/02 - 08.00
Kogte en liter vand - tilsatte 100 gram DME - Gærnæring - kogte 10 minuter - kølede til 23 grader.
Ca en liter af den oprindelige blanding kom i et nyt glas, den nye suppe blev spædet op i den resterende gærblanding.



Ny status - En liter står nu til slut gæring og bundfældning - ca 1,5 liter gærstarter er under omrøring.

Så er spørgsmål -- hvor mange gærceller er jeg blevet far til i processen?
Antager jeg at omrøring har skabt 250 milliarder celler pr liter, så er det indholdet i glasset med en liter. Når blanding 2 er færdig burde de 1,5 liter indeholde 375 milliarder celler.

Der er dog dele af teorien omkring celledeling som stadig halter for min del, såååååååå ,, det er ihvertfald et gæt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar