Der brygges....! Yaaaaaaaaa!!
En amerikansk IPA der kommer til at grænse mod en IIPA i styrke.
Måske en vinder øl..! Såfremt det hele arter sig skal den til DM i brygning.
Brygning ind til videre udmærket sig ved meget høj virkningsgrad for malten -- ca 80%
Jeg plejer at ligge omkring 60 %
Nye tiltag idag var pH på 5,4 til mæskning og Sparge på 6.0 .
Begge ved anvendelse af Hcl (oprindeligt skulle sparge acificeres med Lactic acid - men så kommer beregninger på vand ikke til at passe)
Bitterhed kommer heller ikke til at passe i forhold til tidligere beregning bu/bg forhold bliver for lavt ved den højere alkoholstyrke - så mere humle...
Beregninger for pH mash var helt ude i skoven - heldigvis var jeg i "forsigtig mode" i dosering.
Beregning af mængder ved sparge passede meget fint
Tidligere forsøg med mash pH har vist samme tendens - det er som om at pH falder kraftigere end beregnet med den anvendte mængde malt.. Så i al fremtid kommer jeg til at ligge på den forsigtige side.
Brygning idag kun en 20 liter batch - Er i forsøgs mode med bryg af rug og havre.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar