Brygning overstået - Det færdige produkt er i "skabet"
Som skrevet er det endnu en Stout - glæder mig til den er klar.!
Malt fik 1 time ved 65 grader og 10 minutter ved 73 grader
Af spændende ting var mit nye filter - hvilket bare er en plade med en masse huller.
Denne passer dog lige i gryden - og jeg har ikke noget ønske om at malt skal forlade gryden før de sidste rester af sukker er skyllet ud.
Det virkede faktisk rigtigt godt.
Var også godt tilfreds med styring til kogeelementer
Jeg lavede en måling på urten inden den blev fortyndet, 13 liter og - hele 18,6 brix
Det var fristende bare at lave øllen af den.
Malten blev skyllet med 10 liter vand - denne opløsning havde 5 brix, det ses at det ikke er det vilde man henter i anden omgang - men det tæller jo det hele.
Summa målte urten 12,8 brix - og der var 22 liter
Urten kogte summe 1 time og 5 minuter , heraf 1/2 time med "perle" og 15 minuter med " saphir".
Mit viste filter brugte jeg igen med succes, der var dog ikke meget andet end protein rester da jeg brugte poser til humlen.
Kogte urten med låg på - dette gav et pålidelig kog i gryden. Styring med to trin fungerede også efter hensigten, brugte begge under opkog, og kun det mindste for at vedligeholde koget.
Mængden af fordampet væske var også mindre denne gang - der blev ikke suppleret op under kogning af urt. - Total fordampning 3-4 liter
Slut produkt var 18-19 liter øl - Brix måling 15.2 og OG på 1062
Det indikerer et potentiale i øllen på hele 8,21 %
Brygning tog 5-6 timer.
Note - Brugte 400 gram Black Malt, oprindelig var der kun planlagt 300
Note - Behøver pålidelige måleprober for måling under maltning
tirsdag den 19. august 2014
mandag den 18. august 2014
Klar til næste bryg
Monteret den digitale føler på bryganlæg og testet system.
Gærstarter klar til start
Hentede en kværn hos min nabo brygmester Ian
Har taget humlen ud af fryseren
Klar til start i morgen tidlig
Bryg bliver igen en Imperial staut- brygning tænkes at ligne den foregående. Det eneste der justeres på er valget af humle - Jeg har 50 gram Saphir og 50 gram perle - disse vil jeg anvende således at bitterhed bliver lige en tand mindre end den foregående. Herefter venter jeg spændt på hvordan smagen bliver med disse humletyper.
Gærstarter klar til start
Hentede en kværn hos min nabo brygmester Ian
Har taget humlen ud af fryseren
Klar til start i morgen tidlig
Bryg bliver igen en Imperial staut- brygning tænkes at ligne den foregående. Det eneste der justeres på er valget af humle - Jeg har 50 gram Saphir og 50 gram perle - disse vil jeg anvende således at bitterhed bliver lige en tand mindre end den foregående. Herefter venter jeg spændt på hvordan smagen bliver med disse humletyper.
mandag den 11. august 2014
Mikro bryggerier i Sverige
Mikrobryggerier i Sverige:
Pangpang
Eskilstuna ölkultur
Södra maltfabriken
Hantverksbryggeriet
Helsingborgs bryggeri
Nynäshamns ångbryggeri
Nils Oscar
Jämtlands bryggeri
Grebbestads bryggeri
Sigtuna
Poppelmans bryggeri
Pangpang
Eskilstuna ölkultur
Södra maltfabriken
Hantverksbryggeriet
Helsingborgs bryggeri
Nynäshamns ångbryggeri
Nils Oscar
Jämtlands bryggeri
Grebbestads bryggeri
Sigtuna
Poppelmans bryggeri
mandag den 7. juli 2014
Ny øl
Test smagning af min Stout dd
Øl er smuk og kulsort, der er fint skum på øllen, dette forsvinder dog efter en kort periode
Duften er rigtig humlet
Smagen er ganske bitter, og den har en kraftig eftersmag af kaffe
Den har en meget let karakter i er dens fyldighed.
FG 1020 ved 15 grader
Sukker 8
Øl er smuk og kulsort, der er fint skum på øllen, dette forsvinder dog efter en kort periode
Duften er rigtig humlet
Smagen er ganske bitter, og den har en kraftig eftersmag af kaffe
Den har en meget let karakter i er dens fyldighed.
FG 1020 ved 15 grader
Sukker 8
mandag den 16. juni 2014
Ny gær spand
Hældte Øllet over i en ny gærspand.
Det virkede til at primær gæring var overstået, og der var et tykt lag gær celler i bunden.
Gammelt gær skulle give bismag af samme, og det skal der ikke være i min øl.!
Brix måling siger ca. 7 så der er stadig meget sukker i urten.
Så tilbage i skabet med den.
Det virkede til at primær gæring var overstået, og der var et tykt lag gær celler i bunden.
Gammelt gær skulle give bismag af samme, og det skal der ikke være i min øl.!
Brix måling siger ca. 7 så der er stadig meget sukker i urten.
Så tilbage i skabet med den.
Gærspand med "slam" og en uden.
lørdag den 14. juni 2014
Nat i Romhult
Brygning er en " Imperial Russian Stout"
Oprindeligt var tænkt at den skulle brygges til en op til 11 procent alkohol.
Besluttede dog i sidste øjeblik at halvere mængden af malt og hermed alkohol procent, dette ud fra at jeg stadig er på øve stadiet mht til brygning og grydens teende.
Hold fast hvor er jeg fornuftig.!
Nå men øllen bliver kulsort og får navnet : "Nat i Romhult"
Den fik en OG på 1054 (5,78 % AVB) - hvilket meget næsten modsvarer den brix værdi på 14 (6,18 % AVB) som blev målt samtidigt. (Forudsat at den gærer alt sukker).
Gær er forøvrigt en " Irish Ale" - oprindeligt skulle det have været " London Alle" men der var forsynings vanskeligheder.
Der er ind til videre 18 liter øl - der forventes lidt tab inden det er endeligt færdigt.
Gærings temperur startet ved 19-20 grader, efter et døgn 18-19 grader - efter 1 1/2 døgn til 17-18 grader - forventer at holde de 17-18 grader under resten af gæring
Brix-skalan (symbol °Bx) är en skala som anger innehållet av socker i en vattenlösning, och som används inom livsmedelsindustrin och vinframställning (där den mäter mustvikt).[1] Brix-skalan använder måttet grader Brix (°Bx) som har definitionen 1 °Bx = 1 gram per 100 gram lösning (vara). Den är således en viktprocentskala för sockerinnehåll.
Irish Ale - WLP004
Oprindeligt var tænkt at den skulle brygges til en op til 11 procent alkohol.
Besluttede dog i sidste øjeblik at halvere mængden af malt og hermed alkohol procent, dette ud fra at jeg stadig er på øve stadiet mht til brygning og grydens teende.
Hold fast hvor er jeg fornuftig.!
Sort øl.....Nat i Romhult
Nå men øllen bliver kulsort og får navnet : "Nat i Romhult"
Den fik en OG på 1054 (5,78 % AVB) - hvilket meget næsten modsvarer den brix værdi på 14 (6,18 % AVB) som blev målt samtidigt. (Forudsat at den gærer alt sukker).
Gær er forøvrigt en " Irish Ale" - oprindeligt skulle det have været " London Alle" men der var forsynings vanskeligheder.
Der er ind til videre 18 liter øl - der forventes lidt tab inden det er endeligt færdigt.
Gærings temperur startet ved 19-20 grader, efter et døgn 18-19 grader - efter 1 1/2 døgn til 17-18 grader - forventer at holde de 17-18 grader under resten af gæring
Brix-skalan (symbol °Bx) är en skala som anger innehållet av socker i en vattenlösning, och som används inom livsmedelsindustrin och vinframställning (där den mäter mustvikt).[1] Brix-skalan använder måttet grader Brix (°Bx) som har definitionen 1 °Bx = 1 gram per 100 gram lösning (vara). Den är således en viktprocentskala för sockerinnehåll.
Irish Ale - WLP004
This is the yeast from one of the oldest stout producing breweries in the world. It produces a slight hint of diacetyl, balanced by a light fruitiness and slight dry crispness. Great for Irish ales, stouts, porters, browns, reds and a very interesting pale ale.
fredag den 13. juni 2014
Gæring begyndt
Hurra for min øl, den siger blob blob.....
Det er vel også det mindste efter at jeg kæmpe med at lave den det meste af natten.
(Var færdig klokken 1)
Det er vel også det mindste efter at jeg kæmpe med at lave den det meste af natten.
(Var færdig klokken 1)
Abonner på:
Opslag (Atom)