fredag den 24. april 2020

Brygning af en Stout -- det blev nok en Imperial

Bryggede en Stout idag..

Hel molevitten med sort og karamel malt - havre og rug  malt --så bare kom an!!

Speciel idag var en progressiv temperatur øgning under mæskning og salt tilsætning under kogning af urt. Start temperatur 62 grade slut 66 grader over 1,5 time..
Sining af mæsk problematisk da sivand ikke var opvarmet og at mæsk blev for fed til omrøring

Lidt mystik omkring årsag til at urt ikke klumpede som sædvanlig - normal dannes tydelige store partikler under kogning - dette var fraværende idag , dette er bekymrende.
Total kogetid var 1,5 time. Der fordampede 13 liter væske under kogning

Ellers en god bryggerdag -- det hele tog godt 6 timer...

OG målt til 1074  -
Sum af bryg 35 liter.

Ikke navngivet endnu -- men det kunne være noget med Corona, bryllup, fest , kost eller hest at gøre... Det lader jeg stå åbent ind til videre.

Omkring kost som jeg studerer lige nu, så er det bekymrende med stoffer der er i malt produkter, Heldigvis ser det ud til at det meste forsvinder i spiring, koge og gærings proces....
Det må undersøges nærmere..

Ikke min øl men aaaaaaaaa lækker..

Update 25-04-20
Gæring er igang -- Glæde som altid..

Omkring glæde er der mange positive ting omkring øl - Ud over den berusende effekt er der gode ernærings og vitamin forhold -samt helbreds fremmede stoffer.
Så bare for at skabe en ligevægt imod de ting som er imod øl - så må jeg også studere disse aspekter.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar