tirsdag den 19. august 2014

Brygning af ImperialStoutNO2 - ISNO2

Brygning overstået - Det færdige produkt er i "skabet"
Som skrevet er det endnu en Stout - glæder mig til den er klar.!

Malt fik 1 time ved 65 grader og 10 minutter ved 73 grader

Af spændende ting var mit nye filter - hvilket bare er en plade med en masse huller.
Denne passer dog lige i gryden - og jeg har ikke noget ønske om at malt skal forlade gryden før de sidste rester af sukker er skyllet ud.




Det virkede faktisk rigtigt godt.

Var også godt tilfreds med styring til kogeelementer

Jeg lavede en måling på urten inden den blev fortyndet, 13 liter og  - hele 18,6 brix
Det var fristende bare at lave øllen af den.
Malten blev skyllet med 10 liter vand - denne opløsning havde 5 brix, det ses at det ikke er det vilde man henter i anden omgang - men det tæller jo det hele.
Summa målte urten 12,8 brix - og der var 22 liter

Urten kogte summe 1 time og 5 minuter , heraf 1/2 time med "perle" og 15 minuter med " saphir".
Mit viste filter brugte jeg igen med succes, der var dog ikke meget andet end protein rester da jeg brugte poser til humlen.
Kogte urten med låg på - dette gav et pålidelig kog i gryden. Styring med to trin fungerede også efter hensigten, brugte begge under opkog, og kun det mindste for at vedligeholde koget.
Mængden af fordampet væske var også mindre denne gang - der blev ikke suppleret op under kogning af urt. - Total fordampning 3-4 liter

Slut produkt var 18-19 liter øl - Brix måling 15.2 og OG på 1062
Det indikerer et potentiale i øllen på hele 8,21 %

Brygning tog 5-6 timer.




Note - Brugte 400 gram Black Malt, oprindelig var der kun planlagt 300
Note - Behøver pålidelige måleprober for måling under maltning


Ingen kommentarer:

Send en kommentar