En ting som dukker op er BU/GU ratio -- hvilket er balancen mellem øllens styrke og bitterhed.
Iflg:
Mad Alchemist -- http://www.madalchemist.com/chart_bitterness_ratio.html
Her bør en Imperial Stout ligge på et ratio på ca 0,75 -- hvilket er ganske bittertHer eksempler på andre øl´s ratio iflg -- http://beersmith.com/
- American Amber: 0.619
- Bohemian Pilsner: 0.800
- Oktoberfest/Marzen: 0.449
- Traditional Bock: 0.346
- Blonde Ale: 0.467
- California Common: 0.735
- Ordinary Bitters: 0.833
- American Pale Ale: 0.714
- Brown Porter: 0.576
- Dry Irish Stout: 0.872
- English IPA: 0.800
- Weizen/Weissbier: 0.240
- Belgian Trippel: 0.375
Da jeg ikke synes min øl skal være alt for bitter tænker jeg at jeg teori til trods vælger et ratio omkring 0,5 ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar