søndag den 25. januar 2015

Bitterhed i en Imperial stout

Opvarmning til brygning er i gang -- sidder og regner med "Beercalc" på den nye øl.

En ting som dukker op er BU/GU ratio -- hvilket er balancen mellem øllens styrke og bitterhed.

Iflg:

Mad Alchemist -- http://www.madalchemist.com/chart_bitterness_ratio.html

Her bør en Imperial Stout ligge på et ratio på ca 0,75 -- hvilket er ganske bittert


Her eksempler på andre øl´s ratio iflg -- http://beersmith.com/

  • American Amber: 0.619
  • Bohemian Pilsner: 0.800
  • Oktoberfest/Marzen: 0.449
  • Traditional Bock: 0.346
  • Blonde Ale: 0.467
  • California Common: 0.735
  • Ordinary Bitters: 0.833
  • American Pale Ale: 0.714
  • Brown Porter: 0.576
  • Dry Irish Stout: 0.872
  • English IPA: 0.800
  • Weizen/Weissbier: 0.240
  • Belgian Trippel: 0.375

Da jeg ikke synes min øl skal være alt for bitter tænker jeg at jeg teori til trods vælger et ratio omkring 0,5 ...





Ingen kommentarer:

Send en kommentar