søndag den 14. februar 2016
Dyrkning af gær - gærstarter
Dyrkning af gær - Tænker at lave en 2 liter batch starter
Formål:
At øge mængden af gærceller fra 100 milliarder(en tube) til 200 milliarder eller flere celler
Teoretisk skulle brug af omrører kunne generere op til 280 milliarder pr liter
Prøver at dyrke ren gær - således at brugt gær fra brygning ikke behøves.
Blanding:
Gær tages ud af køleskab for temperering
2 liter vand - 200 g malt (forhold 1 til 10)
Gærnæring 1/8 teskefuld
Det hele koges i 15 minuter - føres til blande kolbe - som så samtidigt steriliseres
Afkøles til 25 grader
Måling af sukkerindhold i plato P1 og Ph ( 9P /densitet 1.036 - pH helst omkring 5)
Tilsætter gær - montering af staniol prop (løst)
Påbegynder omrøring - som kører ca 24 timer
Måling af sukkerindhold P2
Rensning
Batch sættes på køl for setling
Slurry hældes fra
Steriliseret og afkølet vand (evt dionat) tilsættes - mængde ?
Omrøring og ny setling - ca 15 minuter
Gær fordeles i passende portioner for fremtidig brug
-- eller måske en brygning af en øl med det samme?
Hjemmeside til beregning af behov for gærceller ved given OG
http://www.mrmalty.com/calc/calc.html#"
Side der argumenter for brug af omrører ved gær fremstilling
http://www.stirstarters.com/purpose.html
Citat: Good brewing practice calls for a count of one-billion cells per liter per degree Plato. For a standard 5-gallon batch, this means you should be pitching in the neighborhood of 200 billion cells into your cooled wort
fredag den 12. februar 2016
Magnetisk oprører -- Must have...!
Fik nyt legetøj idag...igen...!
Man må aldrig -aldrig gå ........
Drift anbefales til max 8 timer på medium speed, håber at det vil sige kontinuerligt ved lav speed.
Man må aldrig -aldrig gå ........
Specification:
Speed:0-2400R/PM Diameter of working surface: 120mm Capacity: 500ml Power of stirrer:25w Heating power:350w Temperature control: Indoor temperature---100°C Voltage: 220V |
Drift anbefales til max 8 timer på medium speed, håber at det vil sige kontinuerligt ved lav speed.
torsdag den 11. februar 2016
Kissmeyer Beer ... IPA style
I en af de mange bøger jeg læste om øl dukkede følende tekst op:
Stockholm Syndrom, which he first brewed at Sigtuna Brygghus outside of Stockholm, resulted from his fascination with the fruitiness of imperial IPAs. “It should be like drinking a hoppy, smooth, and crisp bowl of citrus and exotic fruits,” he wrote, describing an explosion of citrus, peach, pineapple, and passion fruit.
Aha.....!!!! Sådan en øl vil jeg brygge.!!!!!!!!!!!!!!!
Stockholm Syndrom, which he first brewed at Sigtuna Brygghus outside of Stockholm, resulted from his fascination with the fruitiness of imperial IPAs. “It should be like drinking a hoppy, smooth, and crisp bowl of citrus and exotic fruits,” he wrote, describing an explosion of citrus, peach, pineapple, and passion fruit.
Aha.....!!!! Sådan en øl vil jeg brygge.!!!!!!!!!!!!!!!
Beer growler -- sådan en skal man da også ha```````
Når man skal i byen kan man da ikke gå uden at have sin øl med -- så jeg har købe en "growler" .
Den har et volumen på ca. 2 liter
En hop rocket -- yesssssss
Har læst en bog om humle --- meget givtig læsning...
På baggrund af bogen - og bare sådan af lyst - så købte jeg en hop rocket..
Nu skal der gives gas på humle fronten :-))
På baggrund af bogen - og bare sådan af lyst - så købte jeg en hop rocket..
Nu skal der gives gas på humle fronten :-))
Læste engang omkring det med at brygge sit eget øl -- man må aldrig gå ned på udstyret.!
torsdag den 7. januar 2016
Mere teori....humle
På Amazon.com skal man bare tænke på en bog, så har man købt den. Nu:
For the Love of hops
The Practical Guide to Aroma, Bitterness and the Culture of Hops
Stan Hieronymus
Spændende. ..... Håber den lever op til de anbefalinger som den har fået.
For the Love of hops
The Practical Guide to Aroma, Bitterness and the Culture of Hops
Stan Hieronymus
Spændende. ..... Håber den lever op til de anbefalinger som den har fået.
Øl på teoretisk plan
Det er koldt i bryggeriet, jeg har masser af øl, og forsøger endvidere ikke at drikke for meget. Man kan ikke drikke 3 øl hver dag uden at man øger sin vægt. ...æv.
Nå men interessen lever stadig. Læser lidt om gæring og gær i min nylig købte bog:
"Yeast The Practical Guide to Beer Fermentation. Chris White with Jamil Zainasheff"
Helt sikkert en bog der flytter min næste øl et skridt videre.
Nå men interessen lever stadig. Læser lidt om gæring og gær i min nylig købte bog:
"Yeast The Practical Guide to Beer Fermentation. Chris White with Jamil Zainasheff"
Helt sikkert en bog der flytter min næste øl et skridt videre.
Abonner på:
Opslag (Atom)