mandag den 3. februar 2014

Venter på gæring - varmeskab

Gærding ikke helt igang endnu  - tænker at årsag var at der var for koldt i mit varmeskab.
Tog en rask beslutning på vej hjem fra arbejde og købte 5 plader frigolit/ flamingo.
Hjemme kastede jeg mig over skabet og fik det isoleret - herligt.
Straks fes temperaturen op på 30 grader - vel meget - men efter en justering er den nu 20 grader.



søndag den 2. februar 2014

Ny bygning - Oktoberfest No2

Bryggede dd endnu en øl .
Tænker at den skal hedde ??
Endnu engang er det af typen oktoberfest.
Densitet 1060 - dette skulle give godt 7.5 % alkohol
Ca 19 liter bryg

Brygning var lang og besværlig - håber dog at det hele klappede til sidst.
Defekt pumpe
Køler blokket op med humle
Si som ikke virker
Pumpe hvor man roder i ledninger
Kulde og ubehag
Grumset øl trods filtrering

Ting som skal laves
Bryganlæg skal hæves således at gryden kan kippes tilpas i forhold til  gærdspande.
Anlæg skal have en plads med fliser eller rustfri plade
Jeg skal have fat i et si system der virker
Jeg skal have et godt sted til rengøring af spande mm
Pumpesystem skal ordnes så det virker godt rent elektrisk - det skal vurderes hvorvidt brugen af det er hensigstmæssig
Afløb af vand skal ordnes - dette både mht vask og afløb fra køling
Varme og isolering
Ventilation

Ting der virkede
Kipgryden virkede faktisk meget godt. Styring på termometer i starten - styring på termostat ved kogning

torsdag den 23. januar 2014

Beer Celebration 2014

Copenhagen Beer Celebration 2014 ...
Tænker at det er ren lir for en ølbrygger -- deltager fredag

.http://copenhagenbeercelebration.com/blog/



Skiferie og øl

Har været en uge i Sct Anton :

Advarsel - tag ikke til Østrig for øllets skyld.....!
Det er bittert som bare og uden karakter af humle.

Drak dog en masse af det for en sikkerheds skyld.

søndag den 15. december 2013

Oktoberjulefest i Romhult -Smagning´s tid

Fik dd monteret en taphane på mit Cornelius fad. Nu var det tid til en prøvesmagning.!
Fad har stået med co2 siden torsdag - således godt 3 dage - hvilket måske er i underkanten til at det er carboneret ordentligt. Men smages sku det.!

Smuk øl - helt klar uden bundfald. Farve et sted mellem Rav og brun - Herlig skum, skummet dog ikke bestandigt, da det falder sammen efter Ca 15 minutter. Smag lidt sødlig - hvilket sikkert ligger i at gær ikke evnede at gære brygget helt ned, og give fuld alkohol styrke. Frisk duft og smag af humle - ganske let bitter

Synes selv at det er en lovende øl. Den ligger i farve, bitterhed og duft tæt på oktoberfest som ønsket. Den eneste miskmask er at den er lidt sød.

Grundet sødmen får den navnet :

 "Oktoberjulefest i Romhult"





Når ja - så har jeg forøvrigt prøvesmagt 3-4 gange !

Lokal Bryg klub

I går bryggede jeg øl med naboerne Joakim og Ian her i Romhult.
Brygning foregik hos Ian som er en rutineret brygger.
Brygning blev lavet på stor gryde, uden de helt store dikkedarer.
Det var en lærerig proces.

Det forlyder at gæring dd er gået i gang - øllet forventes at være klar ultimo januar.
Ser frem til smagning..!

fredag den 6. december 2013

Carbonizing af øl

I år fik jeg endelig min co2 reduktions ventil.
Den fik jeg dd monteret på flasken - og har herefter carboneret mit øl.
Ligger ud med at pådutte øllet 1 bar - dette burde give ret volumen til denne øl.
Påtænker at lade tryk stå på i en uges tid.

Øllet har nu lagret en tid ved lave temperaturer - ca 3 grader.
Lagring med carbonering vil også være omkring denne temperatur.

Co2 flasken viser ikke meget tryk -- pokkers hvis en hel flaske co2 bare har stået og feset af.
Måske viser manometer ikke hvad det skal - må veje flaske en dag for kontrol.


Note - 15 dec
Flasken var tom - fik byttet den til en anden den 12 december - æv sure penge ud af vinduet.