torsdag den 23. januar 2014

Beer Celebration 2014

Copenhagen Beer Celebration 2014 ...
Tænker at det er ren lir for en ølbrygger -- deltager fredag

.http://copenhagenbeercelebration.com/blog/



Skiferie og øl

Har været en uge i Sct Anton :

Advarsel - tag ikke til Østrig for øllets skyld.....!
Det er bittert som bare og uden karakter af humle.

Drak dog en masse af det for en sikkerheds skyld.

søndag den 15. december 2013

Oktoberjulefest i Romhult -Smagning´s tid

Fik dd monteret en taphane på mit Cornelius fad. Nu var det tid til en prøvesmagning.!
Fad har stået med co2 siden torsdag - således godt 3 dage - hvilket måske er i underkanten til at det er carboneret ordentligt. Men smages sku det.!

Smuk øl - helt klar uden bundfald. Farve et sted mellem Rav og brun - Herlig skum, skummet dog ikke bestandigt, da det falder sammen efter Ca 15 minutter. Smag lidt sødlig - hvilket sikkert ligger i at gær ikke evnede at gære brygget helt ned, og give fuld alkohol styrke. Frisk duft og smag af humle - ganske let bitter

Synes selv at det er en lovende øl. Den ligger i farve, bitterhed og duft tæt på oktoberfest som ønsket. Den eneste miskmask er at den er lidt sød.

Grundet sødmen får den navnet :

 "Oktoberjulefest i Romhult"





Når ja - så har jeg forøvrigt prøvesmagt 3-4 gange !

Lokal Bryg klub

I går bryggede jeg øl med naboerne Joakim og Ian her i Romhult.
Brygning foregik hos Ian som er en rutineret brygger.
Brygning blev lavet på stor gryde, uden de helt store dikkedarer.
Det var en lærerig proces.

Det forlyder at gæring dd er gået i gang - øllet forventes at være klar ultimo januar.
Ser frem til smagning..!

fredag den 6. december 2013

Carbonizing af øl

I år fik jeg endelig min co2 reduktions ventil.
Den fik jeg dd monteret på flasken - og har herefter carboneret mit øl.
Ligger ud med at pådutte øllet 1 bar - dette burde give ret volumen til denne øl.
Påtænker at lade tryk stå på i en uges tid.

Øllet har nu lagret en tid ved lave temperaturer - ca 3 grader.
Lagring med carbonering vil også være omkring denne temperatur.

Co2 flasken viser ikke meget tryk -- pokkers hvis en hel flaske co2 bare har stået og feset af.
Måske viser manometer ikke hvad det skal - må veje flaske en dag for kontrol.


Note - 15 dec
Flasken var tom - fik byttet den til en anden den 12 december - æv sure penge ud af vinduet.

onsdag den 27. november 2013

Nyt udstyr og tapning

Var en tur hos den næsten lokale øl-udstyrs-pusher "Maltbazaren". Fik fat i endnu et brygsæt malt, humle og gær. Nu da jeg var der alligevel så købte jeg et Cornelius fad - spritnyt... hæ. Hertil diverse slanger og en taphane. Fin service forøvrigt...
Nå men herfra gik turen til Brøndby for at få fat i noget CO2 - Peter Skaffe a/s - Co2 købtes i en flaske på 6 kg, hertil kom så flaskepant som kostede en bondegård.


Hjemme på farmen rensede jeg fadet i desinficerende væske - så fik fadet et skud co2 - hvorefter øllet blev tappet over i fadet. Brugte et grovmasket filter for ikke at få klumper med over.



Det ses at øllet har gærdet en smule efter sidste omhældning - Gærrester har jeg hældt på en bøtte med hensigt om at checke om jeg kan få gang i gærkultur af denne på et senere tidspunkt.
Densitet på væsken har dog ikke ændret sig - 1022 -  3% potentiel alkohol.



Afventer spændt reduktions station for co2 - så øllet kan få et skud livsgivende co2, ifølge forhandle på ebay.de er det på vej.


tirsdag den 26. november 2013

Klarring

d 25-11
Gæring er stoppet - Besluttede at lave en køling af øllet med den intention at få øllet til at blive mere klart inden den endelige lagring skal ske.
Slukkede for varmen - temperatur nu hen mod 2-3 grader
Beholder er desværre lidt utæt - går nok snart i panik - nu behøver jer snart endelig lagring.
Brugte 4 timer på at lede efter co2 udstyr - nu er jeg træt af det.

dd.
Fandt et sted "Peter Skaffe" co2 i 6 kg flasker - den snupper jeg
Fandt en reduktion station på ebay.de - har jeg købt
Når jeg henter næste brygsæt på Maltbazaren køber jeg et Cornelius fad 19 liter´s - Basta.!