Gæring er begyndt -- uha jeg var nervøs..
Den var ikke startet i morges da jeg tog på job - De fleste gange har den været startet få timer efter brygningen, men alt godt kommer jo til dem der venter.
Angående brygning og er det første gang jeg har set så stor en protein dannelse - der var ufattelige mængder af klumper i "suppen" - Jeg ved ikke helt hvad jeg skal lægge i det, men antager at det er et godt tegn.
Har fundet ud af at fænomen er en videre udvikling af noget man kalder "Hot break" hvilket er skum dannelse der kommer efter ca 20 minuters kogning af urt. Det der skummer er protein, og og efter en hvis tid klumper de sammen og danner protein klumper. Bryggerier fjerner dette med en "whirlpool" .
Det ser ud til at være en type af centrifuge, men skidt med det for under søgning fandt jeg et nyt feriested - her bader man i øl..!
http://www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/article-3233765/Czech-Republic-spa-offers-luxury-baths-filled-BEER-pint-bathe.html
mandag den 2. november 2015
søndag den 1. november 2015
Brygning af en Amerikansk Pale Ale
Bryggede idag en Pale Ale.
Den har bare att blive fantastisk!
Ibu ca 42
OG 1054
Ebc 16
Forventet alkohol 5.4%
Gær..London Ale
Humle...Amarillo, Citran og Cascade
Ud fra valget af humle bliver det en APA.....!
Afventer endnu engang at gæring begynder.
Note 13-03-2016
Øl holdbarhed løb ud ca 1 marts 2016.
Farve og konsistens ændrede sig pludselig
Dvs holdbarhed ca 3 måneder.
Den har bare att blive fantastisk!
Ibu ca 42
OG 1054
Ebc 16
Forventet alkohol 5.4%
Gær..London Ale
Humle...Amarillo, Citran og Cascade
Ud fra valget af humle bliver det en APA.....!
Afventer endnu engang at gæring begynder.
Note 13-03-2016
Øl holdbarhed løb ud ca 1 marts 2016.
Farve og konsistens ændrede sig pludselig
Dvs holdbarhed ca 3 måneder.
torsdag den 15. oktober 2015
onsdag den 14. oktober 2015
fredag den 2. oktober 2015
Øl på nye spande
Overførte øl til nye spande i går eftermiddags - gæring var stadig i gang, det kunne ses da der var tydelig skum dannelser på overfladen. Gæring fortsættes med 21 grader.
Er lidt bekymret mht syre indholdet i min øl - måling var ganske lav under brygning. Men ser at en færdig øl regnes at have en pH på 4,1 . Syre er åbenbart godt for jeg målte en CoCa Cola i dag - måling ph på en sådan : 2,6 !! Faktisk skriver tandlæger at Cola har pH helt ned til 2,4 - så bekymring med min øl ----- Nej !!
Er lidt bekymret mht syre indholdet i min øl - måling var ganske lav under brygning. Men ser at en færdig øl regnes at have en pH på 4,1 . Syre er åbenbart godt for jeg målte en CoCa Cola i dag - måling ph på en sådan : 2,6 !! Faktisk skriver tandlæger at Cola har pH helt ned til 2,4 - så bekymring med min øl ----- Nej !!
tirsdag den 29. september 2015
Gæring startet
Hvem kan ønske sig noget bedre, end at stå op til den salige lyd af øl der gærer ??
Nå.... men ihvertfald så er gæring startet på begge beholdere...Yessssss !!
Her lidt underholdning til alle der lider af "Kværn fetich" -
mandag den 28. september 2015
Brygning af endnu en Stout
Startede bryggeriet op her til eftermiddag - Og hvad kom der så ud af det ???
En lille baby stout !!!
En brygning der skal fintænkes over - forkert pH - rigtig dårlig virknings grad - kogekar temperaturer som var meget højere en normalt - rengøring som tog 100 år - osv.
Ikke den sjoveste brygning, håber der kommer en god øl ud af arbejdet.
35 liter
OG 1060
California gær
En lille baby stout !!!
14 kg malt |
Gryde - nyt cirkulations og oxidation system i baggrunden. |
En brygning der skal fintænkes over - forkert pH - rigtig dårlig virknings grad - kogekar temperaturer som var meget højere en normalt - rengøring som tog 100 år - osv.
Ikke den sjoveste brygning, håber der kommer en god øl ud af arbejdet.
35 liter
OG 1060
California gær
Abonner på:
Opslag (Atom)