onsdag den 12. august 2015

Gæring startet -- Mere brygning

Begge øl har startet gæring - herligt det koster jo søvn når man prøver at sove i uvished om øllens tilstand. Herligt endelig at have brygget igen..!!

Brygning i går forløb ganske fornuftigt - ikke de helt store øv oplevelser. Det som jeg kunne have ønsket var at min automation var mere funktionsdygtig - faktisk opgav jeg det meste inden brygning, delvist grundet manglende tålmodighed og tid - den anden del var at system var dårligt gennemtænkt, både med funktion samt indbygning i anlæg....

Målte Ph med mit nyindkøbte måleudstyr. Faktisk er det et apparat til akvarier så der kan kun måles under 50 grader, jeg skal forøvrigt checke om det temperatur kompensere. Nå men jeg startede mæskning ved 50 grader i 15 minutter, dette gav lige mulighed for en måling. Ph var 5,6 hvilket skulle være inden for rammerne af god brygger ph..
Måling gav masser af eftertanker om vandkvalitet, noget jag skal arbejde mere på fremover.

Mæskning herefter en time ved 60 grader og afsluttet med 15 minutter ved 75 grader.

Skyllede masken af med kold vand, det er nok ikke godkendt i den store bryggerverden, men i situationen var det de muligheder jeg havde. Faktisk er der ikke den store foreskel fra tidligere brygning hvor jeg dog har hæld vand til masken og opvarmet det. Mangler at se det store billede men generet tænker jeg at det handler om virkningsgrad på udvinding af sukker, jeg sætter mine mål lavt da det ikke har den store betydning lige nu. (Ramte OG på 1060 - beregnet til 1057 ved 60% virkningsgrad, generet regner program med 72 % virkningsgrad.

Kogte urten 1,5 time samlet - den første halve time med låg. Håber på en humlet oplevelse med øllen da jeg har brugt tre forskellige typer humle, og disse er tilsat sent i brygprocessen.

Trillebør med restprodukt (12 kg malt i vandopløsning)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar