søndag den 16. august 2015

Øl på fad

Efter en lystig fest i går hvor hovedretten var IPA (ok krebs) - vågnede jeg op og var klar til at tappe mine øl på fade.
Målte den med gæret på London Ale til 8,5 brix, den gæret med California Ale havde en brix på 9, denne øl så faktisk ikke ud som om den var helt færdig gæret, men det skal den nok blive på fadet.
Volumen af øl var hhv 15 og 16 liter - det rækker nok en rum tid.
Obs spændende hvordan disse øl har udviklet sig - begge er gæret ved ca 22 grader.
De blev begge overført til en ny beholder og her eftergæret ved ca 17 grader.
DD fyldt på cornelius fade og påtrykt co2.
Står nu ved ca 17 grader og efterlagrer

Nu er det vigtigt at de lagrer godt og længe inden at jeg begynder at drikke af dem - så tænker at jeg venter ind til onsdag...!!!

Høstede gær fra begge gærings beholdere, man ved jo at det snart bliver tid til brygning igen.
Billede af gærhøsten:
Det et ser ud til at California Ale (den til venstre) - har et stort lag af gærceller, London Ale (th) ser lidt sparsom ud.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar