søndag den 12. februar 2017

Gærstarter kører

Gærstarter kører :
200 g lys malt - 1,5 liter vand - gærnæring
Køling 20 minuter -
Tilsat gær- Wlp013 "London Ale Yest"

Har tidligere brygget med denne gær med godt resultat - hvorvidt den er verdens bedste til en IPA det er  "The question" . Den lover dog at humlen vil trænge godt igennem, og det er lige det den skal.

Anbefalinger for gærmængder ved forskellige volumen eller OG, også anbefalinger for gærstarter.


Beskrivelse:
Dry, malty ale yeast. Provides a complex, oakey ester character to your beer. Hop bitterness comes through well. This yeast is well suited for classic British pale ales, bitters, and stouts. Does not flocculate as much as WLP002 and WLP005.

Attenuation: 
67.00-75.00
Flocculation: 
Medium
Alcohol Tolerance: 
Medium (5 - 10%)
Optimum Fermentation Temperature: 
66.00-71.00 --- 19 til 21 grader


fredag den 10. februar 2017

Ny bog Mitch Steel

I kampen om at brygge den bedste IPA, har jeg købt en ny bog

En noget drøj sag at læse da den historiske del fylder meget.  Der er dog meget der kan inspirere til, hvordan man brygger en super moderne IPA.

fredag den 3. februar 2017

KillingMeSoftly smags test

For godt to uger siden tog jeg hul på fad nummer 2 af KMS -- jajajajajaja ved godt at det er noget slapt at øllet ikke er drukket for længe siden -- men mådehold er godt for en brygger -- bare ikke for meget ! Dette fad er det hvor øllen blev tørhumlet -- og yes det smager godt.

Farve -- sort-sort -sort
Duft: frisk og humlet
Smag: Tydelig smag af ristet malt - kaffe - chokolade 
Eftersmag: Lang - lang - lang eftersmag, med tydelig men ikke overdrevet bitterhed
Mouth feel: frisk - skummende - let krop 
Karakter: På en skala fra 1 til 10 hvor 10 er bedst - får den karakter 11 (beskedenhed !!)

Faktisk en overraskende øl da den holder ca 9 % alkohol- den er let i karakter og frisk i smagen.
Måske ligger det i, at jeg carbonerer denne som en IPA -- det er faktisk ganske godt.


Ølglas -- Beer clean

Det er en kunstart at servere et glas øl rigtigt - herudover skal glasset være i orden -- det skal ikke bare være rent det skal være " Beer Clean".
Check:
www.youtube.com/watch?v=tVp2KfH-o78


onsdag den 30. november 2016

Imperial Stout på fad - Juleøl - KillingMeSoftly

Fik min Stout på fad idag - 2 fade med herlig øl. 
Slutmåling var 12,6 til 12.8  brix - og med start på 22 brix ligger alkohol på mellem 8,5 og 9 ABV. Det skulle vel også være nok til at vælte en julemand.

De to fade er af oprindelse samme øl - den ene er dog tørhumlet.
Begge bærer navnet  -  "KillingMeSoftly "


Et snapshot af det ene ventilpanel. Nederst sugeventiler - pumpen er på deres højre side.
Øverst en afspæringsventil og 2 trevejsventiler.

lørdag den 26. november 2016

IPA amarillo JulILolland

Præsenterer øllen " JulILolland"
Øllen er humlet med Amarillo hvilket absolut smager herligt.

Amber farve
Klar og ren karakter
God skum.. Holder fint . Giver en lille permanent skum flade.
Dufter kraftig af humle
Krydret duft

Skummene
Bitter
Lang eftersmag ..citron agtig.
Tør

Super øl hvis jeg selv skal sige det. ..og det skal jeg jo!




onsdag den 23. november 2016

Brygning af en ny Stout

Der brygges igen -- Endnu en imperial Stout.
Denne gang mere maltet i smagen og med mere bitterhed.
45 liter vand og over 18 kg malt


Det minder om en stor cappuccino !!
Lækkert.!!!!!!!!