torsdag den 7. januar 2016

Mere teori....humle

På Amazon.com skal man bare tænke på en bog, så har man købt den.  Nu:

For the Love of hops

The Practical Guide to Aroma, Bitterness and the Culture of Hops

Stan Hieronymus

Spændende. ..... Håber den lever op til de anbefalinger som den har fået.

Øl på teoretisk plan

Det er koldt i bryggeriet,  jeg har masser af øl,  og forsøger endvidere ikke at drikke for meget.  Man kan ikke drikke 3 øl hver dag uden at man øger sin vægt. ...æv.
Nå men interessen lever stadig. Læser lidt om gæring og gær i min nylig købte bog:
"Yeast The Practical Guide to Beer Fermentation. Chris White with Jamil Zainasheff"

Helt sikkert en bog der flytter min næste øl et skridt videre.

tirsdag den 8. december 2015

Smagning af øl "Memories of a freind"


Øl har nu lagret i laaaaaaang tid - så skulle den udvikles så er det sket nu.
Det har gavnet øllen meget - den er ikke så konfronterende i sin bitterhed, den er er også mere klar i farven end ved 1. prøvesmagning. Der er basis for forbedring, men alligevel en god øl.

Øl har ingen synlige partikler men er alligevel "diset"
Farven er nydelig lys Amber

Duften har tydelige/kraftig toner af humle
Endvidere er der duft af honning

Øllen er ganske bitter i smagen i starten - bitterhed ebber dog langsom ud, hvorefter indtryk overtages af frisk karakter. Mouth feel er let, frisk og skummende.

Kraftig humle smag dominerer -  smag af citrus, fersken og citron kommer ind som tydelige elementer.



Så "Memories of a freind" i ord:
At drikke denne øl sender en ud på det skummende hav, hvor blæsten blæser frisk fra øst. Med vinden kommer der dufte fra en fjern og eksotisk horisont. Man fornemmer i bølgernes vuggen og i den blændende sol, at det her bliver en fantastisk dag.



onsdag den 2. december 2015

Ny bog : Mastering Homebrew

En meget dynamisk bog. Den gennemgår alle faser i øl brygning.
Man kan kun holde af forfatteren når han skriver at øl brygning er kunst.


Citat: "Smag vin og du ser sol og jord, smag en øl og du kigger ind i bryggerens sjæl"

mandag den 30. november 2015

Fantom bryggerier

Sad og dagdrømte om at brygge kommerciel øl - fandt en liste over fantom bryggere og deres respektive bryggerier -- det er jo rart af have lige ved hånden hvis lysten en dag presser sig på

Slotsbryggeriet tilbyder privat brygning på deres hjemmeside -- 1200 liter pr batch - 2400 flasker øl af 0,5 liter. Det kunne være en god start.
Nå men jeg må lige lære at brygge øl først.!!!!!!!!!


Note 2016 : Sendte samme dag en mail til Slotsbryggeriet, men fik aldrig svar. I samme periode søge jeg også hos "Lunda bryggeriet"  - Heller ikke noget svar.?

søndag den 15. november 2015

Smagning af IPA

Smagning her forleden viste at øl ikke er helt drikkeklar.
Den var tynd i smagen - og havde en ubekendt eftersmag som jeg ikke var helt vild med.
Humlen var meget klar i smagen. Den er var noget uklar i farven.
Har ikke den store erfaring med lagring og de finesser der kommer med dette - håber at øllen udvikler sig.



Alkohol - 5,5 %
OG 1054
FG 1012

Det ses af FG at den gæret helt ud - det skulle give en tør smag, måske er det årsag til at den smager anderledes end ellers. Tydeligvis kommer humlen mere frem i skoen, når øllen er "tør"



Afventer forøvrigt spændt information om "Mesterbryggeren" og co. har fået brygget noget god øl her i weekenden.


søndag den 8. november 2015

Gammel øl

Mystisk oplevelse i går. .... Havde en rest øl tilbage af den sidste IPA. Da jeg skænker den op ser den mystisk ud.  En mærkelig emulgeret masse. Helt enkelt er den blevet for gammel, tænk at det skulle ske for mig!
Når men konklusionen er klar, jeg skal drikke mere øl.!
Alternativt kunne det tænkes at mangel på pasteurisering, pludselig har betydning. En holdbarhed på 3 måneder er måske grænsen.