mandag den 7. juli 2014

Ny øl

Test smagning af min Stout dd
Øl er smuk og kulsort,  der er fint skum på øllen, dette forsvinder dog efter en kort periode
Duften er rigtig humlet
Smagen er ganske bitter,  og den har en kraftig eftersmag af kaffe
Den har en meget let karakter i er dens fyldighed.


FG 1020 ved 15 grader
Sukker 8

mandag den 16. juni 2014

Ny gær spand

Hældte Øllet over i en ny gærspand.
Det virkede til at primær gæring var overstået, og der var et tykt lag gær celler i bunden.
Gammelt gær skulle give bismag af samme,  og det skal der ikke være i min øl.!

Brix måling siger ca.  7  så der er stadig meget sukker i urten.
Så tilbage i skabet med den.

Gærspand med "slam" og en uden. 



lørdag den 14. juni 2014

Nat i Romhult

Brygning er en " Imperial Russian Stout"

Oprindeligt var tænkt at den skulle brygges til en op til 11 procent alkohol.
Besluttede dog i sidste øjeblik at halvere mængden af malt og hermed alkohol procent, dette ud fra at jeg stadig er på øve stadiet mht til brygning og grydens teende.
Hold fast hvor er jeg fornuftig.!


Sort øl.....Nat i Romhult


Nå men øllen bliver kulsort og får navnet : "Nat i Romhult"

Den fik en OG på 1054 (5,78 % AVB) - hvilket meget næsten modsvarer den brix værdi på 14 (6,18 % AVB) som blev målt samtidigt. (Forudsat at den gærer alt sukker).
Gær er forøvrigt en " Irish Ale" - oprindeligt skulle det have været " London Alle" men der var forsynings vanskeligheder.

Der er ind til videre 18 liter øl - der forventes lidt tab inden det er endeligt færdigt.

Gærings temperur startet ved 19-20 grader, efter et døgn 18-19 grader - efter 1 1/2 døgn til 17-18 grader - forventer at holde de 17-18 grader under resten af gæring


Brix-skalan (symbol °Bx) är en skala som anger innehållet av socker i en vattenlösning, och som används inom livsmedelsindustrin och vinframställning (där den mäter mustvikt).[1] Brix-skalan använder måttet grader Brix (°Bx) som har definitionen 1 °Bx = 1 gram per 100 gram lösning (vara). Den är således en viktprocentskala för sockerinnehåll.


Irish Ale - WLP004
This is the yeast from one of the oldest stout producing breweries in the world. It produces a slight hint of diacetyl, balanced by a light fruitiness and slight dry crispness. Great for Irish ales, stouts, porters, browns, reds and a very interesting pale ale.

fredag den 13. juni 2014

Gæring begyndt

Hurra for min øl,  den siger blob blob.....
Det er vel også det mindste efter at jeg kæmpe med at lave den det meste af natten.
(Var færdig klokken 1)

Øl i skabet - Stout

Brygning i går



onsdag den 11. juni 2014

Anlæg test

En herlig regnvejrs dag kan man jo ikke lave andet end at bygge på sit bryganlæg.
Herefter naturligvis en test om det virker.

Til venstre ses de 4 studse,  hhv pumpe ind, ud, samt køler ind ud. Samt spild bakke. 

Termo overvågning.  Har optaget mange data for temperatur forløb under opvarmning. 

Opsætning af de to gær spande, det under gryden hedder nu lauter tun,  den anden kalder jeg urt reservoir. 

Den endelige proces vises efter brygning.

Har været ude og låne en malt kværn,  tænker at jeg er klar.

tirsdag den 10. juni 2014

Gryde bygning

Har klargjort til fast montage af veksler og pumpe.
Har endvidere ført vand helt frem


Front . Her ses de 4 huler for hhv pumpe og veksler.  Henover ses kontakt for pumpe
Bagved ses vand installation. 

 
Bagved lågen hænger veksler,  det ses at vand ind og ud kommer ind bagfra. 
Pumpen monteres i lågen. 
 
Potentielke termostat styringer, under test af gryden. Den ene måler vand i bunden af gryden,  den anden mediet som varmes