søndag den 9. november 2014

Stout på ny gæring spand

Min stout har fået sig en ny fin spand og gære færdig i -
Gæring var stadig aktiv i går aftes - håber at den vil boble en smule igen her i den nye spand.

Gæring temperatur var på 19 grader ( pendlede mellem 22 og 18 grader) siden onsdag, nu har jeg valgt setpunkt på 16 grader.

Det kunne ses at denne øl er lysere end de andre Stout´s - den skulle jo også blive "Dark Brown"
Det er ikke utænkeligt at det skal påvirke hvad den engang kommer til at hedde.


onsdag den 5. november 2014

Ny Stout på banen

Klokken 08.10 blev malten sat over ved 65 grader - klokken 16.00 bobler øllet lystigt derudaf.
Herligt...!
Startede brygning tidligt  - Var færdig klokken 14.00
Brygning gik godt og uden de store problemer -

Imperial Stout
16 Brix
1070 OG - potentiale ca.  9 %
50 IBU
Dark Brown

Billede under tranfer af "heavy beer"

Stout brygning

Den opmærksomme ser at varmeskab er udstyrret med indlagt central varme og ekstern vandlås.

tirsdag den 4. november 2014

Ny Stout -- i morgen

Min Stout kører på sidste vers - så nu er det tid til at brygge noget mere.!
Tænker at i morgen vil være en god dag at brygge.

Gærstarter er sat over - maltkværn er hentet hjem - og så har jeg bygget endnu et varmeskab.
Dette skal så ved brygværk - så ikke nogen flytning af øl denne gang.

Mit bryghus er noget rod- men det kan ikke være anderledes ---
Skulle der være en Ma(e)ster brewer der vil være med - så skriv.!!


Ikke mit anlæg.. men herligt billede

onsdag den 8. oktober 2014

Øl på fad - høst af gær


Gæring af øllet er længe tilendebragt - hældte derfor herlighederne på fad. Hvor heldig kan man dog være at sådan at have et ekstra i reserve ??? Måske skulle man købe et til ?

Nå men det blev til ca. 17 liter
Målte 8,2 brix
Med udgangs måling på 15 brix skulle alkohol procent være 5,7 % 
Farven var et sted mellem 12 og 18 EBC -- dvs "Amber" til "Light cobber"

Øllen blev straks beriget med CO2 - så det kan blive drikkeklart og med herlig skum.




Høstede gær da øllen var tappet. Det var en meget fin kage på bunden af gærspand, således var der ingen grund til at hverken fortynde eller vaske den.



Her har bøtten stået i køleskab i godt en time. Det ses at gæren langsomt er ved at settle, og det er jo dejligt betryggende at den svømmer rundt i god øl (forhåbentligt)......





torsdag den 2. oktober 2014

Primær gæring overstået

1. del af gæring er overstået -- det er gået stærkt.

Har tømt øl over i en anden gær spand - Nu overgår øl til lagring - pt er temperaturen ca 15 grader i "skabet" tænker at det er passende.


Gærtank som jeg bare må ha..!

mandag den 29. september 2014

Brygning gennemført


Bryggede idag min 5 øl - det er næsten et jubilæum..?
Det bliver en Irsk - oktoberfest , da det er brygget efter regler om oktoberfest, men med en Irsk overgær. Når ja næsten da - for en er brygget til at være lidt stærkere og med lidt mere farve,  men nu er det jo også min øl, så lidt må man vel bestemme...!

OG .. 15 Brix   --- lig 1061 --- potentiale 8,2 %
19 liter øl
Farve --18 EBC































søndag den 28. september 2014

Klargøring til næste bryg - gær starter

Brygger øl imorgen - forberedelser er i gang

Gærstarter



100 gram malt koncentrat
1 liter kogt vand
Gær fra sidste gang



Vand og malt i skøn harmoni -- 10 minuter


Køling til 25 grader


Blandet gær i - klar parat start...

Ryster herligheden igen i aften.


Klargjorde også brygværk med rengøring og diverse slanger.......
Yessssssssssssss -