torsdag den 2. oktober 2014

Primær gæring overstået

1. del af gæring er overstået -- det er gået stærkt.

Har tømt øl over i en anden gær spand - Nu overgår øl til lagring - pt er temperaturen ca 15 grader i "skabet" tænker at det er passende.


Gærtank som jeg bare må ha..!

mandag den 29. september 2014

Brygning gennemført


Bryggede idag min 5 øl - det er næsten et jubilæum..?
Det bliver en Irsk - oktoberfest , da det er brygget efter regler om oktoberfest, men med en Irsk overgær. Når ja næsten da - for en er brygget til at være lidt stærkere og med lidt mere farve,  men nu er det jo også min øl, så lidt må man vel bestemme...!

OG .. 15 Brix   --- lig 1061 --- potentiale 8,2 %
19 liter øl
Farve --18 EBC































søndag den 28. september 2014

Klargøring til næste bryg - gær starter

Brygger øl imorgen - forberedelser er i gang

Gærstarter



100 gram malt koncentrat
1 liter kogt vand
Gær fra sidste gang



Vand og malt i skøn harmoni -- 10 minuter


Køling til 25 grader


Blandet gær i - klar parat start...

Ryster herligheden igen i aften.


Klargjorde også brygværk med rengøring og diverse slanger.......
Yessssssssssssss -
























torsdag den 4. september 2014

Øl smagning af Imperial Stout: DET SORTE FÅR

Hvad behøver man når man kommer hjem efter en Aftenvagt? Når klokken er halv et om natten?

Øllen et sort og røget som sidst,  bitterhed er som ønsket en tand mindre.
Synes også at den er lidt rundere i smagen.

Den vil helt sikkert vinde ved at lagre lidt, endvidere kan den godt bruge en del mere kuldioxid.  Lagring et det ikke sikkert den får,  men Co2 det er helt sikkert.

Øllen skal hedde : DET SORTE FÅR

   

   

tirsdag den 2. september 2014

Øl på nyt fad

Så fik jeg stoppet øllen på fad - det er det nye der fik æren.
Cornelius jomfrutur





Som sidst er øllen kulsort - den mangler stadig et navn, håber at det kommer naturligt ved 1. smagsprøve.



Cornelius tvillinger

Ups - min co2 flaske er nedkommet med noget der minder om en tvilling.
Det giver pludselig muligheder for mere-mere-mere øl





 

onsdag den 27. august 2014

Beregninger af alkohol

Øl skal være godt godt - og så er det vigtigt med alkohol.
Beregning af godt øl er ikke helt tilgængelig - Her dog et skud :

Godt øl =  (Duft + bitterhed +farve + alkohol)* (smil +latter)

Beregning af alkohol -  Ved hjælp af refraktormeter
http://www.brewersfriend.com/refractometer-calculator/
Denne øl brix før gæring 15.2
Brix efter gæring 8.5
Summa alkohol ABV 6.17 %
Sjovt nok beregner denne også en OG på 1062 og FG på 1017 ---- hvilket er meget tæt på det der er målt.
Måling var hhv. 1062 og 1016
Beregning af samme ved brug af OG og FG --
http://www.brewersfriend.com/abv-calculator/
Giver en ABV på 6.04 %

Konklusion:    6.1 % alkohol


OG ---Original Gravity
FG  ...-Final Gravity
ABV - Alkohol By Volumen