torsdag den 4. september 2014

Øl smagning af Imperial Stout: DET SORTE FÅR

Hvad behøver man når man kommer hjem efter en Aftenvagt? Når klokken er halv et om natten?

Øllen et sort og røget som sidst,  bitterhed er som ønsket en tand mindre.
Synes også at den er lidt rundere i smagen.

Den vil helt sikkert vinde ved at lagre lidt, endvidere kan den godt bruge en del mere kuldioxid.  Lagring et det ikke sikkert den får,  men Co2 det er helt sikkert.

Øllen skal hedde : DET SORTE FÅR

   

   

tirsdag den 2. september 2014

Øl på nyt fad

Så fik jeg stoppet øllen på fad - det er det nye der fik æren.
Cornelius jomfrutur





Som sidst er øllen kulsort - den mangler stadig et navn, håber at det kommer naturligt ved 1. smagsprøve.



Cornelius tvillinger

Ups - min co2 flaske er nedkommet med noget der minder om en tvilling.
Det giver pludselig muligheder for mere-mere-mere øl





 

onsdag den 27. august 2014

Beregninger af alkohol

Øl skal være godt godt - og så er det vigtigt med alkohol.
Beregning af godt øl er ikke helt tilgængelig - Her dog et skud :

Godt øl =  (Duft + bitterhed +farve + alkohol)* (smil +latter)

Beregning af alkohol -  Ved hjælp af refraktormeter
http://www.brewersfriend.com/refractometer-calculator/
Denne øl brix før gæring 15.2
Brix efter gæring 8.5
Summa alkohol ABV 6.17 %
Sjovt nok beregner denne også en OG på 1062 og FG på 1017 ---- hvilket er meget tæt på det der er målt.
Måling var hhv. 1062 og 1016
Beregning af samme ved brug af OG og FG --
http://www.brewersfriend.com/abv-calculator/
Giver en ABV på 6.04 %

Konklusion:    6.1 % alkohol


OG ---Original Gravity
FG  ...-Final Gravity
ABV - Alkohol By Volumen

tirsdag den 26. august 2014

Gæring slut -- klar igen

Gæring er slut - det har den vist været et par dage.
Tappede øllen til en ny gær beholder. Der får den får lov til at stå en tid inden den ryger på fad.

Brix - 8,5
Densitet 1016
Farve: sort-sort-sort

Vaskede lidt gær - således at jeg har til næste gang.

Brygger sikkert snart igen - henter malt mm imorgen hos Maltbazaren.
Der er også en sending på vej fra en shop her i Sverige !!!

onsdag den 20. august 2014

Gæring heldt vildt og ølboller


Gæring er helt vild

Gæring


Har læst at restprodukt efter brygning - mask - skulle være god til bagning
Så bagte lige nogen ølboller - Brugte beskedne 100 gram til en portion.

øl boller

tirsdag den 19. august 2014

Gæring er startet

Helt vildt.  Gæring er allerede startet.
Sådan en gær starter må siges at få gang i tingene, normal tager det en dag eller mere før det sker noget.
Temperatur sænket til 18 grader til den videre gæring.