Det er koldt i bryggeriet, jeg har masser af øl, og forsøger endvidere ikke at drikke for meget. Man kan ikke drikke 3 øl hver dag uden at man øger sin vægt. ...æv.
Nå men interessen lever stadig. Læser lidt om gæring og gær i min nylig købte bog:
"Yeast The Practical Guide to Beer Fermentation. Chris White with Jamil Zainasheff"
Helt sikkert en bog der flytter min næste øl et skridt videre.
torsdag den 7. januar 2016
tirsdag den 8. december 2015
Smagning af øl "Memories of a freind"
Øl har nu lagret i laaaaaaang tid - så skulle den udvikles så er det sket nu.
Det har gavnet øllen meget - den er ikke så konfronterende i sin bitterhed, den er er også mere klar i farven end ved 1. prøvesmagning. Der er basis for forbedring, men alligevel en god øl.
Øl har ingen synlige partikler men er alligevel "diset"
Farven er nydelig lys Amber
Duften har tydelige/kraftig toner af humle
Endvidere er der duft af honning
Øllen er ganske bitter i smagen i starten - bitterhed ebber dog langsom ud, hvorefter indtryk overtages af frisk karakter. Mouth feel er let, frisk og skummende.
Kraftig humle smag dominerer - smag af citrus, fersken og citron kommer ind som tydelige elementer.
Så "Memories of a freind" i ord:
At drikke denne øl sender en ud på det skummende hav, hvor blæsten blæser frisk fra øst. Med vinden kommer der dufte fra en fjern og eksotisk horisont. Man fornemmer i bølgernes vuggen og i den blændende sol, at det her bliver en fantastisk dag.
onsdag den 2. december 2015
Ny bog : Mastering Homebrew
En meget dynamisk bog. Den gennemgår alle faser i øl brygning.
Man kan kun holde af forfatteren når han skriver at øl brygning er kunst.
Citat: "Smag vin og du ser sol og jord, smag en øl og du kigger ind i bryggerens sjæl"
Man kan kun holde af forfatteren når han skriver at øl brygning er kunst.
Citat: "Smag vin og du ser sol og jord, smag en øl og du kigger ind i bryggerens sjæl"
mandag den 30. november 2015
Fantom bryggerier
Sad og dagdrømte om at brygge kommerciel øl - fandt en liste over fantom bryggere og deres respektive bryggerier -- det er jo rart af have lige ved hånden hvis lysten en dag presser sig på
- Beer Here (Søgaards Bryghus, Nøgne Ø, BrewDog, før Herslev Bryghus)
- Bryggeriet Djævlebryg (Herslev Bryghus, før Brøckhouse)
- Den Gale Brygger (Søgaards Bryghus, før HaandBryggeriet)
- Esbjerg Mikrobryg (Ølgod Bryghus)
- Frederiksodde Haandbryggerlaug (Kvajj)
- Grønland Ice Cap Beer (Viru Õlu (Harboe) i Estland)
- Kalle’s Bryghus (Nibe Bryghus)
- Klosterbryggeriet (Indslev Bryggeri)
- Medicibeers (Bryggeriet Refsvindinge)
- Mikkeller (De Proef Brouwerij, Nøgne Ø, før Amager Bryghus, Ørbæk Bryggeri og GourmetBryggeriet)
- Mikrobryggeriet Andrik (Det Lille Bryggeri)
- Ordrup Bryggeri (før Brøckhouse – hvis ikke nogen ny endnu)
- Storåens Bryghus (uspecificeret UK bryggeri – mit bud er Thwaites eller Atlas Brewery)
- Vinspecialisten Nyborg (Ørbæk Bryggeri)
- Xbeeriment (Amager Bryghus)
- Ølsmeden (Slotsbryggeriet Føniks)
Slotsbryggeriet tilbyder privat brygning på deres hjemmeside -- 1200 liter pr batch - 2400 flasker øl af 0,5 liter. Det kunne være en god start.
Nå men jeg må lige lære at brygge øl først.!!!!!!!!!
Note 2016 : Sendte samme dag en mail til Slotsbryggeriet, men fik aldrig svar. I samme periode søge jeg også hos "Lunda bryggeriet" - Heller ikke noget svar.?
Note 2016 : Sendte samme dag en mail til Slotsbryggeriet, men fik aldrig svar. I samme periode søge jeg også hos "Lunda bryggeriet" - Heller ikke noget svar.?
søndag den 15. november 2015
Smagning af IPA
Smagning her forleden viste at øl ikke er helt drikkeklar.
Den var tynd i smagen - og havde en ubekendt eftersmag som jeg ikke var helt vild med.
Humlen var meget klar i smagen. Den er var noget uklar i farven.
Har ikke den store erfaring med lagring og de finesser der kommer med dette - håber at øllen udvikler sig.
Alkohol - 5,5 %
OG 1054
FG 1012
Det ses af FG at den gæret helt ud - det skulle give en tør smag, måske er det årsag til at den smager anderledes end ellers. Tydeligvis kommer humlen mere frem i skoen, når øllen er "tør"
Afventer forøvrigt spændt information om "Mesterbryggeren" og co. har fået brygget noget god øl her i weekenden.
Den var tynd i smagen - og havde en ubekendt eftersmag som jeg ikke var helt vild med.
Humlen var meget klar i smagen. Den er var noget uklar i farven.
Har ikke den store erfaring med lagring og de finesser der kommer med dette - håber at øllen udvikler sig.
Alkohol - 5,5 %
OG 1054
FG 1012
Det ses af FG at den gæret helt ud - det skulle give en tør smag, måske er det årsag til at den smager anderledes end ellers. Tydeligvis kommer humlen mere frem i skoen, når øllen er "tør"
Afventer forøvrigt spændt information om "Mesterbryggeren" og co. har fået brygget noget god øl her i weekenden.
søndag den 8. november 2015
Gammel øl
Mystisk oplevelse i går. .... Havde en rest øl tilbage af den sidste IPA. Da jeg skænker den op ser den mystisk ud. En mærkelig emulgeret masse. Helt enkelt er den blevet for gammel, tænk at det skulle ske for mig!
Når men konklusionen er klar, jeg skal drikke mere øl.!
Alternativt kunne det tænkes at mangel på pasteurisering, pludselig har betydning. En holdbarhed på 3 måneder er måske grænsen.
Når men konklusionen er klar, jeg skal drikke mere øl.!
Alternativt kunne det tænkes at mangel på pasteurisering, pludselig har betydning. En holdbarhed på 3 måneder er måske grænsen.
Øl på fad .. Memories of a friend
Fik mit øl på fad i dag. Det fik straks et skud co2 ... satser på at øl er drikke klar snart.
Det er en speciel dag i dag. .. og øllen får navnet: Memories of a freind.
Obs ... FG blev på 1012
Det er en speciel dag i dag. .. og øllen får navnet: Memories of a freind.
Obs ... FG blev på 1012
Abonner på:
Opslag (Atom)