Som tidligere beskrevet er Ra resthårdhed i vandet, og er det som holder pH oppe under indmæskning - det som trækker pH ned mod den ønskede pH er malten. Summen af de to bestemmer hvor pH lander.
De to malt typer som jeg anvendte hhv : "Carahell" og " Pale ale malt"
Begge er spring barley og er 2 row typen - for Kara har jeg fundet oplysning på nettet ved en anden søgning.
Det ses at farve er beskrevet både som EBC og i Lovibond - sidstnævnte er en farveskala der fortæller om maltens farve ud fra en fast defineret efter en prøve i et "Tintometer".
EBC ( eller SRM) er defineret ud fra prøver hvor øllet gennemlyses - trods de forskellige metoder bød der være linialitet mellem de to metoder
Mere om SRM - EBC - Lovibond
http://brewwiki.com/index.php/Standard_Reference_Method
Da det er Weyermann malt begge kan man finde deres respektive smags skemaer på deres hjemmeside - her bare den ene:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar