torsdag den 5. marts 2015

Brygning af en ale..Brown ?

Bryggede igår den 4 marts endnu en øl. Det skulle være en IPA og en stærk en af typen således en IIPA ... Men noget gik galt ved beregningen da øllen trods fravær af sort malt alligevel bliver ret mørk. Beregning angiver 47 ebc hvilket er samme som "Dark Brown" .
Så til helvede med det "Pale Ale" - nu når det eneste rigtige at drikke i denne verden er "Brown Ale"!! Den får amerikanske rødder da den ene humletype er Amarillo (den anden var Perle)

Nå men den skulle jo have lidt styrke så til de 40 liter brugte vi 16 kg malt - endvidere fordampede der meget under kogning - så der var kun 32 liter tilbage -- således benævnt "koncentratøllet".
OG var beregnet til 1087 brygning endte ud med 1082 -hvilket er lig brix på 19,5. Igen er virkningsgrad ikke særlig god.  Nå men det skulle ende ud med en øl på godt 8,5 % hvis gæring forløber fornuftigt.

Bitterhed er beregnet til 40 IBU - dette ved en mængde på 40 liter. Men sum af øl blev kun 32 liter så bitterhed må være ændret i henhold til dette. Jeg er ikke helt god ven med "Beercalc" om dette da beregning ved mindre volumen giver mindre bitterhed.??? Jeg synes jo at det skulle være modsat.

Ph måling var ulæselig da brygget farver de indkøbte ph strips.

Brygning tog 7 timer - havde hjælp til brygning af min ven Matti. Under min kyndige ledelse er han oplært i brygningens facetter, og er nu udnævnt som "junior brewer".
Under besøget prøvesmagte vi min Stout no 2 - vi kom aldrig frem til et navn til denne øl, og jeg tror ikke der er meget tilbage. Så den skal nok bare hedde "Stout no.2".


Ingen kommentarer:

Send en kommentar