onsdag den 30. november 2016

Imperial Stout på fad - Juleøl - KillingMeSoftly

Fik min Stout på fad idag - 2 fade med herlig øl. 
Slutmåling var 12,6 til 12.8  brix - og med start på 22 brix ligger alkohol på mellem 8,5 og 9 ABV. Det skulle vel også være nok til at vælte en julemand.

De to fade er af oprindelse samme øl - den ene er dog tørhumlet.
Begge bærer navnet  -  "KillingMeSoftly "


Et snapshot af det ene ventilpanel. Nederst sugeventiler - pumpen er på deres højre side.
Øverst en afspæringsventil og 2 trevejsventiler.

lørdag den 26. november 2016

IPA amarillo JulILolland

Præsenterer øllen " JulILolland"
Øllen er humlet med Amarillo hvilket absolut smager herligt.

Amber farve
Klar og ren karakter
God skum.. Holder fint . Giver en lille permanent skum flade.
Dufter kraftig af humle
Krydret duft

Skummene
Bitter
Lang eftersmag ..citron agtig.
Tør

Super øl hvis jeg selv skal sige det. ..og det skal jeg jo!




onsdag den 23. november 2016

Brygning af en ny Stout

Der brygges igen -- Endnu en imperial Stout.
Denne gang mere maltet i smagen og med mere bitterhed.
45 liter vand og over 18 kg malt


Det minder om en stor cappuccino !!
Lækkert.!!!!!!!!

lørdag den 15. oktober 2016

"King's Call" siger tak for nu

Min fustage med " King's Call" er på sidste vers. Det var en god øl trods den ikke blev som tænkt. Det er ikke utænkeligt at den bliver brygget igen.!



fredag den 14. oktober 2016

IPA Citra special.."Concrete horse"

Tester min øl. ..test forløber pt uden de helt store vanskeligheder. Faktisk er det ret hyggeligt!

Udseendet:
Ren, klar , amper. God og holdbar skum
Duft:
Krydret og humlet
Smag:
Ren og let karakter. ..bitterhed i passende mængde , god og lang eftersmag.

Opdagede i dag hvordan øl modnes, kommer af med sine uønskede karakterer samt giver god skum. .....
Og det skal være min hemmelighed!


Øllen hedder " Concrete horse"
Skål!


mandag den 19. september 2016

Gærings varmeskab og system i drift

Har bygget varmeskab til min øl -- igen..
Nu skal jeg ikke slæbe rundt på min øl når brygningen er færdig -- gæring sker lige der hvor øllen er brygget.
Har indsat to nye varme ovne hver med 200 w - det burde være rigeligt til de små volumen der er i disse skabe.
Ny styring via min raspberry pi sørger for at temperaturen ligger stabilt på 20 grader - ellers har det været et problem, at standart termostat styring altid giver for høj temperatur.
Bliver jeg nysgerrig kan jeg altid logge på min pc, og checke om temperaturen er i orden.!

Præmiere idag her ved brygningen -- gæring kører også lystigt allerede.

Idag under brygning:

Isoleret - byggefase



Brygning af en IPA -- 200 jubilæum

Bryggede endnu en øl idag ... En IPA efter Amerikansk stilart.  --
Idag indlæg no 200..!!

I forhold til de forrige IPAér så har jeg skabt denne med lidt mere farve og karakter. Resultat burde være en med lidt mørkere glød og med mere karamelagtig smag. Endvidere er den brygget til en højere alkohol end tidligere - dette i sig selv plejer at skabe mere karakter. Den bør endvidere blive lidt tør i smagen og med en god bitter/krisp smag.

Brygning forløb uden de store forhindringer - min styring fungerede efter hensigten... og denne gang blev der ikke spædet med ekstra vand..!

Brygning
2 gange 21 liter
OG 1068 -- gæring til ca 7 % AVB

Tydelig protein deling - herlig

Standart billed: