søndag den 31. juli 2016

Rejsefeber

Uha...endelig hjemme i vante brygger omgivelser  . ...har være ude i den store verden for at smage på øl. .. mange herlige oplevelser, men de findes mange dårlige øl derude.
Turen gik gennem Tyskland, Østrig og Italien. ..
Vinder øl ... Kaiser...Østrig pils.

Var i Hallstatt.. smagning har jeg til gode.

onsdag den 27. juli 2016

Europa mesterskab i hjemme brygning

Er blevet gjort opmærksom på at der afholdes EM i hjemme brygning i år.
Det foregår i Italien.

Håber at få lov til at deltage. Nu skal der fyres op under kedlen.  Planlægger brygning af en Imperial Stout og en Amerikansk IPA.

http://www.movimentobirra.it

lørdag den 11. juni 2016

Grillet gris - Navngivning af IPA

Fest i dag - Grisen er på grillen...!

Panik jeg har ikke fået navngivet den sidste øl..!!
Hvad skulle man ellers tænke på en sådan morgen?

Nå den en blev tørhumlet med ekstra Cascade .
Den hedder Cascademe

Den anden som er straight --- Hedder Stir me up (første øl med omrører)

Brix FG forøvrigt målt til 7.
Dvs Alkohol ca 6,7 %




tirsdag den 31. maj 2016

Brygning af endnu en IPA - klon på klon

Har brygget idag - ændrede lidt på sammensætning af humle i forhold til sidst  - denne gang med sikker bitterhed fra Perle og aroma fra Cascade humle... ellers det samme....!

Var glad for min nye omrører -- ellers var der diverse forhindringer på vejen, et maraton bryg på ca 10 timer.......Nu drikker jeg en øl !

Volumen: 2 gange 21 liter
OG: Brix 15
pH : 6.0


Omrører på system - I drift..!

Det har længe været et ønske med en omrører -- Nu har jeg den !!
For at have en jævn temperatur under mæskning i hele massen er omrøring vital. Generelt har jeg rørt meget under proces med min "ske" - dette virkeder også til husbehov. Det her er bedre !!

System består af en 6 amp dc motor - en transformer som brændte af med det samme ( havde en nødforsyning) - samt en hjemmebygget røremekanisme.






mandag den 30. maj 2016

Gærstarter - Maris Otter ekstrakt

Mit øl kan normalt ikke lide tilfældigheder -- nu får det alligevel en overraskelse...
En gærstarter på Maris Otter ekstrakt...!! Når måske ikke det vilde af overraskelse, måske var det mest mig der blev overrasket da jeg åbnede dåsen -- det er noget sirup masse, flydende !

Nå men starter er igang -- pH justeret fra 6,1 til 5,4 - anvendte 6 N syre
Mængde af ekstrakt blev noget usikker - ca 250 til 300 g - renhed af malt indikeret er 65 %
Gærnæring -- ca 1/2 tsk
Gær - Whitelabs: California Ale WLP001




søndag den 29. maj 2016

Digitaliseret styring

Er påbegyndt et projekt med at styre alt via en mikro computer -- en Raspberry PI...
Det er en god kollega Kaj -- som fik mig på ideen -- for pokker hvor det kræver meget energi.
Men det bliver skide godt... !!!!!!!!!!!

Første del af styring er ventiler og pumpe i selve kipgryden..


Det er monteret og klar til en beta test..