Fest i dag - Grisen er på grillen...!
Panik jeg har ikke fået navngivet den sidste øl..!!
Hvad skulle man ellers tænke på en sådan morgen?
Nå den en blev tørhumlet med ekstra Cascade .
Den hedder Cascademe
Den anden som er straight --- Hedder Stir me up (første øl med omrører)
Brix FG forøvrigt målt til 7.
Dvs Alkohol ca 6,7 %
lørdag den 11. juni 2016
tirsdag den 31. maj 2016
Brygning af endnu en IPA - klon på klon
Har brygget idag - ændrede lidt på sammensætning af humle i forhold til sidst - denne gang med sikker bitterhed fra Perle og aroma fra Cascade humle... ellers det samme....!
Var glad for min nye omrører -- ellers var der diverse forhindringer på vejen, et maraton bryg på ca 10 timer.......Nu drikker jeg en øl !
Volumen: 2 gange 21 liter
OG: Brix 15
pH : 6.0
Var glad for min nye omrører -- ellers var der diverse forhindringer på vejen, et maraton bryg på ca 10 timer.......Nu drikker jeg en øl !
Volumen: 2 gange 21 liter
OG: Brix 15
pH : 6.0
Omrører på system - I drift..!
Det har længe været et ønske med en omrører -- Nu har jeg den !!
For at have en jævn temperatur under mæskning i hele massen er omrøring vital. Generelt har jeg rørt meget under proces med min "ske" - dette virkeder også til husbehov. Det her er bedre !!
System består af en 6 amp dc motor - en transformer som brændte af med det samme ( havde en nødforsyning) - samt en hjemmebygget røremekanisme.
For at have en jævn temperatur under mæskning i hele massen er omrøring vital. Generelt har jeg rørt meget under proces med min "ske" - dette virkeder også til husbehov. Det her er bedre !!
System består af en 6 amp dc motor - en transformer som brændte af med det samme ( havde en nødforsyning) - samt en hjemmebygget røremekanisme.
mandag den 30. maj 2016
Gærstarter - Maris Otter ekstrakt
Mit øl kan normalt ikke lide tilfældigheder -- nu får det alligevel en overraskelse...
En gærstarter på Maris Otter ekstrakt...!! Når måske ikke det vilde af overraskelse, måske var det mest mig der blev overrasket da jeg åbnede dåsen -- det er noget sirup masse, flydende !
Nå men starter er igang -- pH justeret fra 6,1 til 5,4 - anvendte 6 N syre
Mængde af ekstrakt blev noget usikker - ca 250 til 300 g - renhed af malt indikeret er 65 %
Gærnæring -- ca 1/2 tsk
Gær - Whitelabs: California Ale WLP001
En gærstarter på Maris Otter ekstrakt...!! Når måske ikke det vilde af overraskelse, måske var det mest mig der blev overrasket da jeg åbnede dåsen -- det er noget sirup masse, flydende !
Nå men starter er igang -- pH justeret fra 6,1 til 5,4 - anvendte 6 N syre
Mængde af ekstrakt blev noget usikker - ca 250 til 300 g - renhed af malt indikeret er 65 %
Gærnæring -- ca 1/2 tsk
Gær - Whitelabs: California Ale WLP001
søndag den 29. maj 2016
Digitaliseret styring
Er påbegyndt et projekt med at styre alt via en mikro computer -- en Raspberry PI...
Det er en god kollega Kaj -- som fik mig på ideen -- for pokker hvor det kræver meget energi.
Men det bliver skide godt... !!!!!!!!!!!
Første del af styring er ventiler og pumpe i selve kipgryden..
Det er monteret og klar til en beta test..
Det er en god kollega Kaj -- som fik mig på ideen -- for pokker hvor det kræver meget energi.
Men det bliver skide godt... !!!!!!!!!!!
Første del af styring er ventiler og pumpe i selve kipgryden..
Det er monteret og klar til en beta test..
Nyt udstyr - fadøls anlæg
Man må aldrig gå ned på udstyret -- og så skal jeg snart holde en fest..
Så et helt naturligt behov.....
Så et helt naturligt behov.....
lørdag den 21. maj 2016
Sølv i dm i hånd brygning 2016
Fed dag i dag. ..
Sølv for min Imperial Stout
"Back in Black". ...!
Yaaaaa!
Sted: Lokomotiv værkstedet
Event: Danske Øl entusiaster
Sølv for min Imperial Stout
"Back in Black". ...!
Yaaaaa!
Sted: Lokomotiv værkstedet
Event: Danske Øl entusiaster
Abonner på:
Opslag (Atom)