I en af de mange bøger jeg læste om øl dukkede følende tekst op:
Stockholm Syndrom, which he first brewed at Sigtuna Brygghus outside of Stockholm, resulted from his fascination with the fruitiness of imperial IPAs. “It should be like drinking a hoppy, smooth, and crisp bowl of citrus and exotic fruits,” he wrote, describing an explosion of citrus, peach, pineapple, and passion fruit.
Aha.....!!!! Sådan en øl vil jeg brygge.!!!!!!!!!!!!!!!
torsdag den 11. februar 2016
Beer growler -- sådan en skal man da også ha```````
Når man skal i byen kan man da ikke gå uden at have sin øl med -- så jeg har købe en "growler" .
Den har et volumen på ca. 2 liter
En hop rocket -- yesssssss
Har læst en bog om humle --- meget givtig læsning...
På baggrund af bogen - og bare sådan af lyst - så købte jeg en hop rocket..
Nu skal der gives gas på humle fronten :-))
På baggrund af bogen - og bare sådan af lyst - så købte jeg en hop rocket..
Nu skal der gives gas på humle fronten :-))
Læste engang omkring det med at brygge sit eget øl -- man må aldrig gå ned på udstyret.!
torsdag den 7. januar 2016
Mere teori....humle
På Amazon.com skal man bare tænke på en bog, så har man købt den. Nu:
For the Love of hops
The Practical Guide to Aroma, Bitterness and the Culture of Hops
Stan Hieronymus
Spændende. ..... Håber den lever op til de anbefalinger som den har fået.
For the Love of hops
The Practical Guide to Aroma, Bitterness and the Culture of Hops
Stan Hieronymus
Spændende. ..... Håber den lever op til de anbefalinger som den har fået.
Øl på teoretisk plan
Det er koldt i bryggeriet, jeg har masser af øl, og forsøger endvidere ikke at drikke for meget. Man kan ikke drikke 3 øl hver dag uden at man øger sin vægt. ...æv.
Nå men interessen lever stadig. Læser lidt om gæring og gær i min nylig købte bog:
"Yeast The Practical Guide to Beer Fermentation. Chris White with Jamil Zainasheff"
Helt sikkert en bog der flytter min næste øl et skridt videre.
Nå men interessen lever stadig. Læser lidt om gæring og gær i min nylig købte bog:
"Yeast The Practical Guide to Beer Fermentation. Chris White with Jamil Zainasheff"
Helt sikkert en bog der flytter min næste øl et skridt videre.
tirsdag den 8. december 2015
Smagning af øl "Memories of a freind"
Øl har nu lagret i laaaaaaang tid - så skulle den udvikles så er det sket nu.
Det har gavnet øllen meget - den er ikke så konfronterende i sin bitterhed, den er er også mere klar i farven end ved 1. prøvesmagning. Der er basis for forbedring, men alligevel en god øl.
Øl har ingen synlige partikler men er alligevel "diset"
Farven er nydelig lys Amber
Duften har tydelige/kraftig toner af humle
Endvidere er der duft af honning
Øllen er ganske bitter i smagen i starten - bitterhed ebber dog langsom ud, hvorefter indtryk overtages af frisk karakter. Mouth feel er let, frisk og skummende.
Kraftig humle smag dominerer - smag af citrus, fersken og citron kommer ind som tydelige elementer.
Så "Memories of a freind" i ord:
At drikke denne øl sender en ud på det skummende hav, hvor blæsten blæser frisk fra øst. Med vinden kommer der dufte fra en fjern og eksotisk horisont. Man fornemmer i bølgernes vuggen og i den blændende sol, at det her bliver en fantastisk dag.
onsdag den 2. december 2015
Ny bog : Mastering Homebrew
En meget dynamisk bog. Den gennemgår alle faser i øl brygning.
Man kan kun holde af forfatteren når han skriver at øl brygning er kunst.
Citat: "Smag vin og du ser sol og jord, smag en øl og du kigger ind i bryggerens sjæl"
Man kan kun holde af forfatteren når han skriver at øl brygning er kunst.
Citat: "Smag vin og du ser sol og jord, smag en øl og du kigger ind i bryggerens sjæl"
Abonner på:
Opslag (Atom)