fredag den 17. juli 2015

Ingen brygning men der bygges...

Ølbrygningen er gået i stå grundet ombygning af anlæg - heldigvis havde jeg brygget så meget øl at jeg stadig har -- men det er ved at ebbe ud.!

Her en lille update

Ventil panel som er under opbygning - Ikke endelig færdigt


Min veksler med monteret bypass ventil




Nyt køleskab i forgrunden - Bag bryganlæg ses 2 nye hylder som skal være hhv sparkling vand og øl mellembeholder.

 
 
 
 
 

onsdag den 24. juni 2015

IPA - hvad ?

Udklip fra nettet

India pale ale er en relativ alkoholstærk og meget bitter øl, og det er netop disse to faktorer, der karakteriserer øltypen. Alkoholstyrken ligger på 5,5-7,5 vol % og bitterheden på 45-80 BU. Da IPA oprinder fra Pale Ale ligger IPA i samme farveinterval dvs. 20-40 EBC, hvilket svarer til en gylden til lys rav farve


English Pale Ale has a medium high to moderate hoppy flavor and aroma. Often a malt or caramel flavor and aroma is present, with a slight alcoholic warmth
Original gravity is generally between 1.048 and 1.062, with 30-50 IBUs of bitterness. Color is golden to deep copper (6-18 SRM). Alcohol by volume is a healthy 4.6-6.2%


Burton water
For Burton style English Pale Ales, the water profile is extremely high in Calcium Carbonate and Bicarbonate. Burton water has 295 ppm Ca, 725 ppm Sulfate and 300 ppm Bicarbonate. This exceptionally hard water accentuates the bitterness in the hops giving a sharp finish to the beer


Aaaaaaaa.!


onsdag den 17. juni 2015

Vand i Romhult

Har fået lavet en analyse af vandet i Romhult..
Lednings evne: 660 myS/cm
Ph: 7,4
P: 0
M: 5,44
H grader: 19

Til sammenligning er vandet i KBH
Ledningsevne: 810 myS/cm
Ph:7,7
P: 0
M: 5,9
H grad: 19


tirsdag den 16. juni 2015

Investeringer - snart mere øl

På arbejdet i går kom jeg og "mesterbryggeren" i snak om brygning-  herligt... klar med 100 proces tegninger og en masse gode ideer.
Hjemme igen idag gik jeg straks på ebay og købte flere motor ventiler -- samt et køleskab....!


søndag den 17. maj 2015

Stout på udflugt

Var til konfirmation her for nylig - et super godt selskab som jeg synes kunne tåle at blive "stouted"
Så jeg fik monteret et fad med taphane - samt co2 et centralt sted og fik delt lidt øl ud..
Herligt nok blev den meget positivt modtaget ( måske af høflighed?) -- nå men jeg synes selv den er fantastisk - så jeg deler den gerne med resten af verden, hvis jeg får muligheden...


Bryggeri upgrade

Når der brygges øl er det til tider en ulige kamp mod slanger og gærspande - så nu skal det være slut.
Påbegyndte med at fræse spor i beton for a få gemt slanger og kabler langt væk - herefter kom jeg frem til at når disse slanger kom op imod vægen - så ville en isolering af denne være meget besværlig. Så ned med spånpladerne for at få isolering på plads.
Nu når pladerne var ned benyttede jeg lejlighed til at fremføre vand og el skjult.

Planen er at når isolering er færdig skal der gipsplader op - så skal der væv på og der skal males - - basta. Når ja så skal der nok også fliser på gulvet... Uha det koster penge..!

Vandrør i PEX  - der planlægges 3 rør  (køl frem og retur samt sparkling vand)- evt også 2 silikone slanger - så øl kan 1:cirkuleres og 2: pumpes direkte til gær beholder

Det fæste spor - samt blå der fører kølevand ud af bygning og det røde som er skjult fremføring af vand ( ses svagt under lægten)
 
 Isolering skrider fremad - det planlægges at der skal kunne hænge 3 gærspande i hjørnet


mandag den 4. maj 2015

Fadbamserpåfad

Fik øllen hældt over på Cornelius fade - herligt.! Den duftede frisk og humlet...
Øllen ser umiddelbart ikke så sort ud - hvor sort den nu er må vise sig ved 1. smagning.
Målte brix på ca 9.5 på begge og en densitets måling gav en FG på 1020 ved 10 grader - kompenseret til 20 grader giver det 1019 (kg/liter).
Indsat i beercalc giver det en alkohol på 6,6% ABV - meget rimeligt, dog ikke helt gæret ud til det forventede som skulle have givet en en FG på 1017 - og alkohol på 6,8%

Øl på fade nu påtrykt co2 og er snart klar til 1. smagning - yiahaaaa