Her lige farveskala --
Synes ikke jeg kunne klemme den ind i det andet blog indlæg
torsdag den 20. november 2014
Solidecember -- IPA -- Humlehimlen..!
Slog IPA op på nettet --
Aha...!!! Det er IPA jeg har brygget..!
Meget humle
Frugtagtig smag
Godt med alkohol
Høj IBU
De skriver godt nok dat er aroma humlen der giver den frugtagtige smag -- jeg har været overbevist om at det var gæren der gjorde værket,,
Et kig i min bryg log beskæftiger at det sikkert er aromahumlen der giver den frugtagtige smag, jeg har brugt 100 gram Saaz humle samt 30 g Strisselsspalt humle - begge aromahumler og kun kogt med i 10 minuter.!!!! Endvidere kogte jeg 30 gram Perle humle med i 60 minuter.
Tror da pokker at den er så humlet !!!!!!!!!!!!!!
Log beregner siger at øl har en IBU på 25 - Alkohol på 6,7 % - Farve 18 EBC
Jeg vurderer IBU på minimum 30, alkohol er målt til 5,7 % og farve omkring 18-20 EBC
Aha...!!! Det er IPA jeg har brygget..!
Meget humle
Frugtagtig smag
Godt med alkohol
Høj IBU
De skriver godt nok dat er aroma humlen der giver den frugtagtige smag -- jeg har været overbevist om at det var gæren der gjorde værket,,
Et kig i min bryg log beskæftiger at det sikkert er aromahumlen der giver den frugtagtige smag, jeg har brugt 100 gram Saaz humle samt 30 g Strisselsspalt humle - begge aromahumler og kun kogt med i 10 minuter.!!!! Endvidere kogte jeg 30 gram Perle humle med i 60 minuter.
Tror da pokker at den er så humlet !!!!!!!!!!!!!!
Log beregner siger at øl har en IBU på 25 - Alkohol på 6,7 % - Farve 18 EBC
Jeg vurderer IBU på minimum 30, alkohol er målt til 5,7 % og farve omkring 18-20 EBC
India Pale Ale
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
India Pale Ale eller IPA som denne øltype ofte forkortes, er en engelsk øltype der blev udviklet med det mål at skabe en øltype der var i stand til at klare sejlturen til Indien.
Tidligere sejlede englænderne deres øl til kolonierne i Indien, da det var for varmt til, at man kunne brygge øllet lokalt. Den lange rejse og de store temperatursvingninger gjorde dog, at øllet havde svært ved at klare turen uden at blive dårligt. Og da man dengang ikke kendte til pasteurisering blev der derfor udviklet en øltype med en højerealkoholmængde, hvor der samtidigt var tilsat mere humle. Disse to ting var med til at konservere øllen bedre, så risikoen for at den blev dårlig i løbet af den lange rejse blev mindre.
Travl vinter -- 2015 ??
Store nyheder
http://beerticker.dk/war-pigs-mikkeller-three-floyds-brewpub-planer-koedbyen-konkrete-49930
http://www.3floyds.com/
http://lokalavisen.dk/danmarks-bedste-julebryg-er-santas-nightmare-/Sjaelland-Regionale-nyheder/20141117/artikler/141119486/1051
http://beerticker.dk/copenhagen-beer-celebration-2015-billetter-til-salg-1-oktober-51047
Kort fortalt --- Sætter selv 2 fede krydser i kalenderen --- Ølsmagning 2015 Yeaaaaaaaaaaa
- og så må jeg vel en tur forbi kødbyen.
Et "3floyds" inspiret billed:
http://beerticker.dk/war-pigs-mikkeller-three-floyds-brewpub-planer-koedbyen-konkrete-49930
http://www.3floyds.com/
http://lokalavisen.dk/danmarks-bedste-julebryg-er-santas-nightmare-/Sjaelland-Regionale-nyheder/20141117/artikler/141119486/1051
http://beerticker.dk/copenhagen-beer-celebration-2015-billetter-til-salg-1-oktober-51047
Kort fortalt --- Sætter selv 2 fede krydser i kalenderen --- Ølsmagning 2015 Yeaaaaaaaaaaa
- og så må jeg vel en tur forbi kødbyen.
Et "3floyds" inspiret billed:
onsdag den 19. november 2014
Oktoberfest på bordet...Solidecember
Hils på "Oktoberfest"
Prøvesmagning ::
Humlet duft og smag
Frugtig smag
Let karakter.......og dog
Meget fint skum- falder dog sammen efter kort tid
Let bitter
Lidt perlende på tungen
Lang eftersmag af humle
Endelig tid til at smage min "Irske oktoberfest"
Synes det er blevet en god øl. Den har en tilpas balance i fylde og smag.
Den bærer præg af at den er overgærdet da den har fået betydelig frugtig karakter.
Synes at den er meget tilpas i bitterhed og kan godt lide den har kraftig humle smag.
Den er helt klar og har en meget flot "Amber" farve
Sjovt nok var mit 1. indtryk at den var let i sin karakter -- det er den ikke !!
Kunne godt have tænk mig at den skulle hedde noget med "Jul" -- men det passer bare ikke på denne her øl -- der er simpelhen for meget friskhed og sommer over den......!!!
Så navnet bliver ........ "Solidecember"
Updater et billede en dag med bedre lys -- det fortjener den.
tirsdag den 11. november 2014
Øl på fad -- og Oktoberfest klar
Gæring var stoppet - så nu skulle det på fad.
Målte FG til 1020 og med refraktormeter til 7 brix
-- OG var 1070 og refraktormeter 16 brix
Ved beregning via Brix skulle den så indeholde ca 7,5 % alkohol, ved beregning via gravity differens på OG og FG giver beregning kun 6,5 % ABV.
Pokkers jeg må have drukket da jeg lavede målingerne. På den anden side så gør det ikke den store foreskel med en enkelt procent :-))))))))))))
Jeg måtte ofre et glas øl af den gamle Stout - da jeg skulle bruge det fad det var på.
Farvel - Sorte får...!
Satte taphanen på fadet med Oktoberfest og tappede en smule - oj det dufter godt.
Herunder ses resten af "det sorte får" sammen med oktoberfest
Oktoberfest kom på fad den 8/10 - så det har lagret en måned.
Mangler stadig et navn....
Sort -------------- Amber
Kilder
http://www.brewersfriend.com/abv-calculator/
http://www.brewersfriend.com/refractometer-calculator/
Målte FG til 1020 og med refraktormeter til 7 brix
-- OG var 1070 og refraktormeter 16 brix
Ved beregning via Brix skulle den så indeholde ca 7,5 % alkohol, ved beregning via gravity differens på OG og FG giver beregning kun 6,5 % ABV.
Pokkers jeg må have drukket da jeg lavede målingerne. På den anden side så gør det ikke den store foreskel med en enkelt procent :-))))))))))))
Jeg måtte ofre et glas øl af den gamle Stout - da jeg skulle bruge det fad det var på.
Farvel - Sorte får...!
Satte taphanen på fadet med Oktoberfest og tappede en smule - oj det dufter godt.
Herunder ses resten af "det sorte får" sammen med oktoberfest
Oktoberfest kom på fad den 8/10 - så det har lagret en måned.
Mangler stadig et navn....
Sort -------------- Amber
Kilder
http://www.brewersfriend.com/abv-calculator/
http://www.brewersfriend.com/refractometer-calculator/
søndag den 9. november 2014
Stout på ny gæring spand
Min stout har fået sig en ny fin spand og gære færdig i -
Gæring var stadig aktiv i går aftes - håber at den vil boble en smule igen her i den nye spand.
Gæring temperatur var på 19 grader ( pendlede mellem 22 og 18 grader) siden onsdag, nu har jeg valgt setpunkt på 16 grader.
Det kunne ses at denne øl er lysere end de andre Stout´s - den skulle jo også blive "Dark Brown"
Det er ikke utænkeligt at det skal påvirke hvad den engang kommer til at hedde.
Gæring var stadig aktiv i går aftes - håber at den vil boble en smule igen her i den nye spand.
Gæring temperatur var på 19 grader ( pendlede mellem 22 og 18 grader) siden onsdag, nu har jeg valgt setpunkt på 16 grader.
Det kunne ses at denne øl er lysere end de andre Stout´s - den skulle jo også blive "Dark Brown"
Det er ikke utænkeligt at det skal påvirke hvad den engang kommer til at hedde.
onsdag den 5. november 2014
Ny Stout på banen
Klokken 08.10 blev malten sat over ved 65 grader - klokken 16.00 bobler øllet lystigt derudaf.
Herligt...!
Startede brygning tidligt - Var færdig klokken 14.00
Brygning gik godt og uden de store problemer -
Imperial Stout
16 Brix
1070 OG - potentiale ca. 9 %
50 IBU
Dark Brown
Billede under tranfer af "heavy beer"
Den opmærksomme ser at varmeskab er udstyrret med indlagt central varme og ekstern vandlås.
Herligt...!
Startede brygning tidligt - Var færdig klokken 14.00
Brygning gik godt og uden de store problemer -
Imperial Stout
16 Brix
1070 OG - potentiale ca. 9 %
50 IBU
Dark Brown
Billede under tranfer af "heavy beer"
Den opmærksomme ser at varmeskab er udstyrret med indlagt central varme og ekstern vandlås.
Abonner på:
Opslag (Atom)