Brygning i går
fredag den 13. juni 2014
onsdag den 11. juni 2014
Anlæg test
En herlig regnvejrs dag kan man jo ikke lave andet end at bygge på sit bryganlæg.
Herefter naturligvis en test om det virker.
Den endelige proces vises efter brygning.
Har været ude og låne en malt kværn, tænker at jeg er klar.
Herefter naturligvis en test om det virker.
Til venstre ses de 4 studse, hhv pumpe ind, ud, samt køler ind ud. Samt spild bakke.
Termo overvågning. Har optaget mange data for temperatur forløb under opvarmning.
Opsætning af de to gær spande, det under gryden hedder nu lauter tun, den anden kalder jeg urt reservoir.
Har været ude og låne en malt kværn, tænker at jeg er klar.
tirsdag den 10. juni 2014
Gryde bygning
Har klargjort til fast montage af veksler og pumpe.
Har endvidere ført vand helt frem

Potentielke termostat styringer, under test af gryden. Den ene måler vand i bunden af gryden, den anden mediet som varmes
Har endvidere ført vand helt frem
Front . Her ses de 4 huler for hhv pumpe og veksler. Henover ses kontakt for pumpe
Bagved ses vand installation.
Bagved lågen hænger veksler, det ses at vand ind og ud kommer ind bagfra.
Pumpen monteres i lågen.

Potentielke termostat styringer, under test af gryden. Den ene måler vand i bunden af gryden, den anden mediet som varmes
mandag den 2. juni 2014
Hjemmebrygning er livsfarligt
Har erfaret at hjemmebrygning er ganske farligt - fik stød af anlæg.
Heldigvis lever jeg stadig.!
Årsag til ulykken naturligvis dumhed, krydret med sort uheld og en smule held.

Forside - Nyt relæ til venstre tilføjet for at kunne styre effekt i 2 trin
Bemærk den sorte leder - den var monteret på det venstre relæ hen over blå leder som naturligvis repræsenterer Nullen
Ingen faser er ført til relæer
Bagside af gryden
Bagside af gryden her ses den fede sorte leder fra før ført på varmelegeme.
Der ses en tynd leder som stikker ud fra grydens bund - dette er ledning fra temistor som blev monteret i bunden af gryden
Opgaven
Opgaven var at montere en termistor i bunden af gryden, montage udført der hvor gryden afdrænes.
For ikke at ledning for termistor skal dingle strippes denne fast i eksisterende ledninger
Under dette arbejde kommer jeg i berøring med den sorte leder monteret på et varmelegeme - av for helvede...!!
Årsag - analyse
Ingen faser var ført til effekt relæer - eneste leder til bagsiden var den som var videreført fra nullen, ud fra dette var jeg i overbevisning om at bagsiden var spændings frit.
Men der var spænding på den blå leder... Årsag er at forsyning faser/nul er defineret i en 3 faset 380 v installation, men jeg havde forsynet gryden med en midlertidig 220 v forsyning ( for at kippe)- og pludselig er det en tilfældighed om det er fase eller nullen der er på den enkelte leder - jeg trak nitten.
Ulykken
Jeg rammer leder med bagsiden af fingre på venstre arm, hvormed jeg ikke hænger fast i skidtet.
Årsag til at jeg ved det er venstre er at den arm jeg var øm i.
HPFI relæ udløser ikke, årsag til dette endnu ikke afklaret. Hvor meget strøm jeg trak er derfor uvist - også hvor vidt om min venstre arm eller højre var på stel i momentet. Såfremt jeg var leder fra fase til jord gjorde gummistøvler sit til at det ikke var for meget.
Det farligste LAUS arbejde må være det man udfører uden at vide at det er LAUS.
Opfølgning
Skal have en elektriker til at skifte det HPFI - og analysere hvorfor det ikke virker.
Jeg skal aldrig kigge i bunden af den gryde mere hvor der er noget der minder om 2 volt forsyning til gryden.
torsdag den 22. maj 2014
torsdag den 15. maj 2014
Bestilling af råvarer
Har været inde og bestille vare hos humlepusheren -- øøø maltbazaren.
Det skulle gerne blive verdens bedste Russsian staut - Dette i at den gøres rigtig stærk samtidig med at bitterhed ligger i den høje ende. Normal 50 til 90 IBU. Jeg foretrækker dog at holde mig i den lave ende af skala (under)....
OG på over 1100
Farve på præcis 100.014367 EBC
Bitterhed ca. 41 EBU
Og en alkoholstyrke på den rigtige side af 10 %
Tænker at bryggeri projekt bliver speedet lidt op
- måske med en genvej eller to som bagtanke.
Commercial example:Samuel Smiths Imperial Stout, Grants Imperial Stout, Courages Imperial Russian Stout.
O.G.: 1.075 - 1.095+; Alcohol: 7 - 9+%; IBUs: 50 - 90+; SRM: 20 - 35 +.
Obs beregninger på farve skalaer EBC og SRM er i forholdet 2 til 1, således vil en farve på 100 EBC modsvare ca 50 på SRM skala
Det skulle gerne blive verdens bedste Russsian staut - Dette i at den gøres rigtig stærk samtidig med at bitterhed ligger i den høje ende. Normal 50 til 90 IBU. Jeg foretrækker dog at holde mig i den lave ende af skala (under)....
OG på over 1100
Farve på præcis 100.014367 EBC
Bitterhed ca. 41 EBU
Og en alkoholstyrke på den rigtige side af 10 %
Tænker at bryggeri projekt bliver speedet lidt op
- måske med en genvej eller to som bagtanke.
Commercial example:Samuel Smiths Imperial Stout, Grants Imperial Stout, Courages Imperial Russian Stout.
O.G.: 1.075 - 1.095+; Alcohol: 7 - 9+%; IBUs: 50 - 90+; SRM: 20 - 35 +.
Obs beregninger på farve skalaer EBC og SRM er i forholdet 2 til 1, således vil en farve på 100 EBC modsvare ca 50 på SRM skala
søndag den 11. maj 2014
Humleplanter
Hils på mine tøser - Saphir og Perle.
Synd og sige at de vokser lynhurtigt - men de lever dog i det mindste stadig.
For den nysgerrige så er det Saphir til venstre og Perle til højre :-))
Synd og sige at de vokser lynhurtigt - men de lever dog i det mindste stadig.
For den nysgerrige så er det Saphir til venstre og Perle til højre :-))
Abonner på:
Opslag (Atom)