fredag den 4. oktober 2013

Kipgryden

Gryden som den står i dag. Har sat den op på nogen jernskinner ind til videre. Således er det nu muligt at flytte rundt på maskinen. Billeder i forskellige kip tilstande



kipgryde



Mærkeskilt:

Mærke....?
no             892174
type          N60
P               15 kw
u                3*380+0+jord
i                 25 amp






7 kommentarer:

  1. Hvis du fortælle lidt om hvis, du skulle lave det hele igen, hvorledes vil du så gribe det an med kipgryden?
    1.styringen
    2.varmelegemer
    osv
    Jeg har en gryde på hånden, så det er derfor jeg spørger, jeg har kraft 380v 16 amp

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Svend Aage
      Mht til varmelegemer har jeg ikke nogen anden konfiguration som vil passe på de 3*16 amp, som også er din begrænsning.
      Styring af de to varmelegemer skal jeg dog selv have lavet om da det lille ikke kan holde gryden ordenligt i kog alene.
      Styring i kipgryden er forøvrigt pakket ind på meget lidt plads - måske var det en ide at lave en styrebox som hænger på vægen bag gryden og så med nye relæer på det hele.
      Held og lykke med projektet såfremt du går i gang, jeg svarer gerne på yderligere spørgsmål

      Slet
  2. Hvilken Pid vil du tro der er nemmest at bruge f.eks. REX100 eller AUBER Pid

    SvarSlet
  3. Det ser meget interessant ud det du har har lavet, kører det godt med temperaturen, som jo er noget af det vigtigste

    SvarSlet
  4. Hej

    Ved ikke hvilke temperatur styringer der er at foretrække - bare overvågning og føler passer sammen.
    Der er en vis dødtid i en kipgryde fordi den har en stor mængde vand i bunden (min har 12 liter) - således er det en øvelse at køre temperatur op til en temperatur en grad eller 2 under strike temperatur - slukke og afvente udviklingen - efter lidt øvelse så rammer temperatur fint. (det har også stor betydning hvor stor volumen der brygges)

    SvarSlet
  5. Er din 60 eller 80 liter?
    og kører du forsat med 6 KW til opvarmning og er det ok?

    SvarSlet