lørdag den 5. oktober 2019

Brygning - Av min ryg..

Bryggede en staut den 04-10 2019

Fin bryggedag --
OG - 1068

Justering af ph inden brygning begyndte - 5,5
Dough in ved ca 45 grader

Brygning ved ca 64 grader i 1 time og 30 min
Herefter god en time ved 67
Afslutning med 73 grader i 10 minuter

Kogning af urt i 1,5 time
Humle i flere omgange

Gær -- Tør gær -- 1. forsøg med dette.

Gæring påbegyndt ved ca 25 grader -- herefter
Gæring ved 18 grader

08-10-19
Øl på nye gær fade
Sekundær gæring

09-10-19
Slukket for varmen --
Setling af urenheder

10-10.19
Temperatur gået fra 18 til 12 grader

Navn:
Tænker at øllen får navnet -  "AvMinRyg "
(faldt af hesten)

FG .. 1022 ..
Alkohol ca 6 procent
Meget tilfreds med denne øl


mandag den 1. juli 2019

Brygning af endnu en øl IPA/ Pilsner -" Sommer Øl de la Møller"

Brygget en Ipa/ pilsner -- sådan cirka..
Bred hygge med Møller -- brygning tog ca 6 timer




OG blev 1050
Gæring er begyndt ... Yeaaaaaa

Update 13 Juni
Øl er nu på fad. ..
FG blev 1012 .. meget fin gæring.

Inden det kom så langt var der bytte af gæring tanke .. og tørhumlimg med Citra.
Efter Gæring  ca 3 døgn..

Øl har meget lovende duft.. og er carboneret v ca 2 bar. .


søndag den 17. marts 2019

DM i håndbryg -- Øl tilmeldt - Diskvalificeret mm

Har dd. tilmeldt to øl til Dm i hjemme brygning ( håndbryg)
I den anledning navngav jeg de to øl...

Min IPA kom til at hedde; HopsLoaded IPA
Og Stout fik navnet: MyStoutIsKing

IPA er den som jeg bryggede her i februar og Stout var den jeg bryggede i september sidste år..
Man må sige at det står sløjt til med øldrikningen her i huset.

Nå men min IPA har den mest fantastiske duft af humle - synes også at humlen fylder meget i smagen. Er ganske godt tilfreds med bítterhed - synes at den har en lidt sød eftersmag.

Min stout er bare fantastisk -- når man drikker en tår så hænger smag af kaffe, lakrids og vanilje fast i ganen i rigtig lang tid.. Fin bitterhed uden at være skarp..

Flaskning gik forholdsvis godt -- brugte flere dage på at afpasse kulsyre i mine Kegs -- dette gav bonus - således blev det meste øllet i flaskerne..!


Update 01-07-2019
Jeg blev "Busted" af i at jeg ikke er bosat i Danmark -- så jeg kunne ikke deltage i konkurrencen.
Aftalte at øldommere gerne ville smage på min øl til trods.

Vurdering af mine øl -- begge ... var generelt at de ikke var de store øl -
Min Stout var ikke stærk og spritet nok
Min IPA var blevet for gammel - manglede friskhed men havde potentiale
Generelt godt brygget.

tirsdag den 26. februar 2019

IPA brygning

Bryggede en øl 25.02.18
Håber på en fin premie IPA baby..

OG målt til 1066..

Hm -- spændende med den øl
Der fordampede 10 liter øl under brygning -- så var der kun 20 liter tilbage
Gæring startede ikke - så temperatur blev holdt på 23 grader
3 dage efter brygning tilsatte jeg ekstra gær - og iltede " urten" - i denne proces viste det sig at gæring alligevel var startet..
Den gæring som nu var begynd var eksplosiv -- gæring stoppet efter kun 12 timer..
Efter omhældning til ny beholder (minus bundfald) var der kun 15 liter øl tilbage

Øl er under proces tørhumlet 3 gange..
Primær -- som ikke startede (Citran pellets 100g)
Primær - Cascade 50g
Sekundær Cascade 50g

dd 3/3 slår jeg varmen fra ( har ellers været holdt på 18 grader)
Planlæggeer øl på fad om et par dage..

tirsdag den 9. oktober 2018

Brygning Stout - Navn: Outofwater

Brygget en ny stout ...
Den er helt sort !!
OG 1070

Update:
Navn: Outofwater
FG blev målt til 1028
Alkohol - beregnet 5,5 %

Smagning
Øl smager ganske fantastisk - synes dog den har en lidt tynd krop.
Endvidere har den sorte malt lidt for stor indvirkning på smagen...
Fin balance i bitterhed -
Trods FG på 1028 synes jeg ikke øllen er for sød -
Vanedannende øl -



tirsdag den 19. juni 2018

Brygning - Amerikansk IPA - " Landmannalaugar IPA"

Brygning idag ---
Har dog arbejdet med projekt i flere dage da der var teknologiske problemer .
Styring af diverse ventiler mm var hermed ikke indenfor min kontrol..
Men idag virkede det hele...!

Fin IPA -- God brygge event - det tog kun 7 timer..
Tilsat syre for ph justering - Epson salt for at justere til stilart og Island flagesalt for at give øl et personligt præg ( og fordi beregning indikerede at den ellers ville blive meget tør)

Tænker at saltens oprindelse skal definere øllens navn..

 " Landmannalaugar IPA"

Resultat var 2 gange 20 liter øl
OG på 1052

Faktisk bliver det 2 forskellige øl ( såfremt gæring starter som tilsigtet)
Den ene er gæret med California gær - den forventes at blivet lettere frugtig og blomstret.
Den anden er forsynet med en Edinbourg gær -- den forventes at blive mere tør og humlet i sin stil.

Begge er tørhumlet med 100 gram Citran (pellets) i den primære gæring.. Dette er ikke forsøgt tidligere -- nu håber jeg ikke at jeg har spoleret det hele med dette forsøg..!!

Billed
Oxidering state -- Via pumpe cirkuleres fra nederste til øverste -- herefter iltning via returløb til nederste igen..
Tænker at gæring (såfremt den starter) bliver vild da temperatur på urten var lidt høj...


Update 26-06-18
Øl på fade !!
FG på den med California ale - 1014  - Alkohol 5 %
FG for Edinbourg - 1016   -- Alkohol 4,7 %

lørdag den 21. april 2018

Brygning - Umulig stout !

Bryggede igår endnu en stout. -- dvs dato 20-04-2018

Fin brygning -- dog problemer med at diverse pumper sugede luft.

Navn
Øllendererumuligatholdesigfra

Humle: Citran og Cascade
Kulsort øl
OG 1082
EBU ca 70

FG blev 1030 ..



Det er en super god øl -- og smuk også..
Så - Ganske umulig at holde sig fra !!