søndag den 17. marts 2019

DM i håndbryg -- Øl tilmeldt - Diskvalificeret mm

Har dd. tilmeldt to øl til Dm i hjemme brygning ( håndbryg)
I den anledning navngav jeg de to øl...

Min IPA kom til at hedde; HopsLoaded IPA
Og Stout fik navnet: MyStoutIsKing

IPA er den som jeg bryggede her i februar og Stout var den jeg bryggede i september sidste år..
Man må sige at det står sløjt til med øldrikningen her i huset.

Nå men min IPA har den mest fantastiske duft af humle - synes også at humlen fylder meget i smagen. Er ganske godt tilfreds med bítterhed - synes at den har en lidt sød eftersmag.

Min stout er bare fantastisk -- når man drikker en tår så hænger smag af kaffe, lakrids og vanilje fast i ganen i rigtig lang tid.. Fin bitterhed uden at være skarp..

Flaskning gik forholdsvis godt -- brugte flere dage på at afpasse kulsyre i mine Kegs -- dette gav bonus - således blev det meste øllet i flaskerne..!


Update 01-07-2019
Jeg blev "Busted" af i at jeg ikke er bosat i Danmark -- så jeg kunne ikke deltage i konkurrencen.
Aftalte at øldommere gerne ville smage på min øl til trods.

Vurdering af mine øl -- begge ... var generelt at de ikke var de store øl -
Min Stout var ikke stærk og spritet nok
Min IPA var blevet for gammel - manglede friskhed men havde potentiale
Generelt godt brygget.

tirsdag den 26. februar 2019

IPA brygning

Bryggede en øl 25.02.18
Håber på en fin premie IPA baby..

OG målt til 1066..

Hm -- spændende med den øl
Der fordampede 10 liter øl under brygning -- så var der kun 20 liter tilbage
Gæring startede ikke - så temperatur blev holdt på 23 grader
3 dage efter brygning tilsatte jeg ekstra gær - og iltede " urten" - i denne proces viste det sig at gæring alligevel var startet..
Den gæring som nu var begynd var eksplosiv -- gæring stoppet efter kun 12 timer..
Efter omhældning til ny beholder (minus bundfald) var der kun 15 liter øl tilbage

Øl er under proces tørhumlet 3 gange..
Primær -- som ikke startede (Citran pellets 100g)
Primær - Cascade 50g
Sekundær Cascade 50g

dd 3/3 slår jeg varmen fra ( har ellers været holdt på 18 grader)
Planlæggeer øl på fad om et par dage..

tirsdag den 9. oktober 2018

Brygning Stout - Navn: Outofwater

Brygget en ny stout ...
Den er helt sort !!
OG 1070

Update:
Navn: Outofwater
FG blev målt til 1028
Alkohol - beregnet 5,5 %

Smagning
Øl smager ganske fantastisk - synes dog den har en lidt tynd krop.
Endvidere har den sorte malt lidt for stor indvirkning på smagen...
Fin balance i bitterhed -
Trods FG på 1028 synes jeg ikke øllen er for sød -
Vanedannende øl -



tirsdag den 19. juni 2018

Brygning - Amerikansk IPA - " Landmannalaugar IPA"

Brygning idag ---
Har dog arbejdet med projekt i flere dage da der var teknologiske problemer .
Styring af diverse ventiler mm var hermed ikke indenfor min kontrol..
Men idag virkede det hele...!

Fin IPA -- God brygge event - det tog kun 7 timer..
Tilsat syre for ph justering - Epson salt for at justere til stilart og Island flagesalt for at give øl et personligt præg ( og fordi beregning indikerede at den ellers ville blive meget tør)

Tænker at saltens oprindelse skal definere øllens navn..

 " Landmannalaugar IPA"

Resultat var 2 gange 20 liter øl
OG på 1052

Faktisk bliver det 2 forskellige øl ( såfremt gæring starter som tilsigtet)
Den ene er gæret med California gær - den forventes at blivet lettere frugtig og blomstret.
Den anden er forsynet med en Edinbourg gær -- den forventes at blive mere tør og humlet i sin stil.

Begge er tørhumlet med 100 gram Citran (pellets) i den primære gæring.. Dette er ikke forsøgt tidligere -- nu håber jeg ikke at jeg har spoleret det hele med dette forsøg..!!

Billed
Oxidering state -- Via pumpe cirkuleres fra nederste til øverste -- herefter iltning via returløb til nederste igen..
Tænker at gæring (såfremt den starter) bliver vild da temperatur på urten var lidt høj...


Update 26-06-18
Øl på fade !!
FG på den med California ale - 1014  - Alkohol 5 %
FG for Edinbourg - 1016   -- Alkohol 4,7 %

lørdag den 21. april 2018

Brygning - Umulig stout !

Bryggede igår endnu en stout. -- dvs dato 20-04-2018

Fin brygning -- dog problemer med at diverse pumper sugede luft.

Navn
Øllendererumuligatholdesigfra

Humle: Citran og Cascade
Kulsort øl
OG 1082
EBU ca 70

FG blev 1030 ..



Det er en super god øl -- og smuk også..
Så - Ganske umulig at holde sig fra !!


onsdag den 22. november 2017

Brygning af en Klon "Møller IPA "

Bryggede en ny IPA igår .. Denne er en klon af den sidste IPA -- dog med et par små ændringer.
Møller IPA var nok den bedste IPA til dato - således er en kopi på sin plads.

Malt bill var den samme som sidst - dog var brug af "Naked oats på et helt kg denne gang hvor det var 50 /50 sidst med Flaked/Naked oats
Der blev ikke anvendt blødt vand i denne brygning.
Ingen tilsats af mineraler da vand ikke er beregnet.
Tilsats af pH regulering  - kun til pH 6,4 da mængden af tilsats var på 1,5 dl
Ingen pH regulering af skyllevand -- bruge "floating" skylning af mash.
Kogning kom op i nærheden af 2 timer -- (1 time 50 )
Brug gær fra sidste brygning - uden brug af gærstart

Som sidst bitterhed og smag med hhv. Citran 20 minutter og Cascade 10 minutter

Sum ekstrakt var 28 liter - hertil skylning med 23 liter - under kogning blev tilsat 1,5 liter -- sum væske under kogning 52,5 liter. Ved endt brygning var der 40 liter tilbage -- afkog således 12,5 liter (englenes andel) -- da det var frostvejr vad der kondens overalt i bryggeriet... overvejer noget ventilation.!!

Styring og pumpe til øvre beholder blev fundet overflødig -- denne fjernes inden næste brygning.

OG blev målt til 1062
Gæring er startet.







Update 30-11-17
Øl blev fyldt over i en ny gærbeholder ( begge over i en) i forgårs for klaring. - stod over natten i 4 grader.
I går blev det fyldt på fade -- 2 gange 15 liter total - FG lig 1016
Så alkohol er på 6 % ABV
Påtrykt co2 -- øl er drikkeklart lørdag !!!



torsdag den 21. september 2017

Brygning American/skotsk IPA ... Møller IPA

Bryggede pr 20-09-17 endnu en IPA --
Brygger assistent var "Møller"  -- yess jeg ved det - når man skriger navnet i bryggeriet så giver det fantastisk ekko til "øller" -- og det er lige præcis det vi frembragte igår.

Ipa er brygget med ide og metode til at den skulle være en amerikansk IPA -- men da udvalget af gærtyper hos maltbazaren var lidt begrænset , blev det en skotsk gærtype...Tror det bliver en fantastisk øl..!! Gæring er startet -- super!

OG 1060
IBU 48
Gær : Edinburgh Scottish Ale Yeast -- WLP028





Update 02.10.17
Øl nu på fade
Fg 1013
Alkohol 6.2 procent

Det ene fad havde fået en gang tørhumle.. Det er to dage siden.
Begge øl fik ren gærtank for to dage siden... Dette har givet en smuk klar øl.