tirsdag den 9. oktober 2018

Brygning Stout - Navn: Outofwater

Brygget en ny stout ...
Den er helt sort !!
OG 1070

Update:
Navn: Outofwater
FG blev målt til 1028
Alkohol - beregnet 5,5 %

Smagning
Øl smager ganske fantastisk - synes dog den har en lidt tynd krop.
Endvidere har den sorte malt lidt for stor indvirkning på smagen...
Fin balance i bitterhed -
Trods FG på 1028 synes jeg ikke øllen er for sød -
Vanedannende øl -



tirsdag den 19. juni 2018

Brygning - Amerikansk IPA - " Landmannalaugar IPA"

Brygning idag ---
Har dog arbejdet med projekt i flere dage da der var teknologiske problemer .
Styring af diverse ventiler mm var hermed ikke indenfor min kontrol..
Men idag virkede det hele...!

Fin IPA -- God brygge event - det tog kun 7 timer..
Tilsat syre for ph justering - Epson salt for at justere til stilart og Island flagesalt for at give øl et personligt præg ( og fordi beregning indikerede at den ellers ville blive meget tør)

Tænker at saltens oprindelse skal definere øllens navn..

 " Landmannalaugar IPA"

Resultat var 2 gange 20 liter øl
OG på 1052

Faktisk bliver det 2 forskellige øl ( såfremt gæring starter som tilsigtet)
Den ene er gæret med California gær - den forventes at blivet lettere frugtig og blomstret.
Den anden er forsynet med en Edinbourg gær -- den forventes at blive mere tør og humlet i sin stil.

Begge er tørhumlet med 100 gram Citran (pellets) i den primære gæring.. Dette er ikke forsøgt tidligere -- nu håber jeg ikke at jeg har spoleret det hele med dette forsøg..!!

Billed
Oxidering state -- Via pumpe cirkuleres fra nederste til øverste -- herefter iltning via returløb til nederste igen..
Tænker at gæring (såfremt den starter) bliver vild da temperatur på urten var lidt høj...


Update 26-06-18
Øl på fade !!
FG på den med California ale - 1014  - Alkohol 5 %
FG for Edinbourg - 1016   -- Alkohol 4,7 %

lørdag den 21. april 2018

Brygning - Umulig stout !

Bryggede igår endnu en stout. -- dvs dato 20-04-2018

Fin brygning -- dog problemer med at diverse pumper sugede luft.

Navn
Øllendererumuligatholdesigfra

Humle: Citran og Cascade
Kulsort øl
OG 1082
EBU ca 70

FG blev 1030 ..



Det er en super god øl -- og smuk også..
Så - Ganske umulig at holde sig fra !!


onsdag den 22. november 2017

Brygning af en Klon "Møller IPA "

Bryggede en ny IPA igår .. Denne er en klon af den sidste IPA -- dog med et par små ændringer.
Møller IPA var nok den bedste IPA til dato - således er en kopi på sin plads.

Malt bill var den samme som sidst - dog var brug af "Naked oats på et helt kg denne gang hvor det var 50 /50 sidst med Flaked/Naked oats
Der blev ikke anvendt blødt vand i denne brygning.
Ingen tilsats af mineraler da vand ikke er beregnet.
Tilsats af pH regulering  - kun til pH 6,4 da mængden af tilsats var på 1,5 dl
Ingen pH regulering af skyllevand -- bruge "floating" skylning af mash.
Kogning kom op i nærheden af 2 timer -- (1 time 50 )
Brug gær fra sidste brygning - uden brug af gærstart

Som sidst bitterhed og smag med hhv. Citran 20 minutter og Cascade 10 minutter

Sum ekstrakt var 28 liter - hertil skylning med 23 liter - under kogning blev tilsat 1,5 liter -- sum væske under kogning 52,5 liter. Ved endt brygning var der 40 liter tilbage -- afkog således 12,5 liter (englenes andel) -- da det var frostvejr vad der kondens overalt i bryggeriet... overvejer noget ventilation.!!

Styring og pumpe til øvre beholder blev fundet overflødig -- denne fjernes inden næste brygning.

OG blev målt til 1062
Gæring er startet.







Update 30-11-17
Øl blev fyldt over i en ny gærbeholder ( begge over i en) i forgårs for klaring. - stod over natten i 4 grader.
I går blev det fyldt på fade -- 2 gange 15 liter total - FG lig 1016
Så alkohol er på 6 % ABV
Påtrykt co2 -- øl er drikkeklart lørdag !!!



torsdag den 21. september 2017

Brygning American/skotsk IPA ... Møller IPA

Bryggede pr 20-09-17 endnu en IPA --
Brygger assistent var "Møller"  -- yess jeg ved det - når man skriger navnet i bryggeriet så giver det fantastisk ekko til "øller" -- og det er lige præcis det vi frembragte igår.

Ipa er brygget med ide og metode til at den skulle være en amerikansk IPA -- men da udvalget af gærtyper hos maltbazaren var lidt begrænset , blev det en skotsk gærtype...Tror det bliver en fantastisk øl..!! Gæring er startet -- super!

OG 1060
IBU 48
Gær : Edinburgh Scottish Ale Yeast -- WLP028





Update 02.10.17
Øl nu på fade
Fg 1013
Alkohol 6.2 procent

Det ene fad havde fået en gang tørhumle.. Det er to dage siden.
Begge øl fik ren gærtank for to dage siden... Dette har givet en smuk klar øl.

onsdag den 12. juli 2017

Ølsmagning - Mandags double IPA - IPA Delight

Mandags double brygning -- Navn: IPA Delight


Farve: Amber
Skum: Let skum som helder i lang tid
Klarhed: Klar og fin 
Duft: Humlet og karakter af karamel
Karakter: Let og skummende
Smag: Tydelig eftersmag af karamel - smag holder lang tid
Bitterhed: Ganske fornuftigt - ikke overvældende og dog tydelig

Personlig mening ---- God øl !! 





Aaaaaaaaaaa !!

Note: Havde glemt at mole FG - den er nu målt til 1010 - det giver alkohol på ca 5,5 %
Et smagepanel "gennem testede" øllen, den blev godkendt på alle punkter, og noget tydede på at den egentligt var ganske spækket med alkohol.!


tirsdag den 11. juli 2017

Brygning af IPA .. Måske nærmere en dobbelt IPA...

Brygning af endnu en IPA --
OG havnede på 1082 hvilket nok skal give festglæde.
Til gængæld må jeg nøjes med ca 35 liter.øl.






Update med en lille video 12-07-17
Gæring er forøvrigt helt vild--!!!

Note: 19/07
Der er lavet to versioner af samme øl da den ene gærings spand har fået en gang tørhumle.
Den med tørhumle gærer stadig dd.
Igår den 18/07 blev den uden tør humling sat på "KeG" - det er en meget smuk og klar øl, og så går den nok hen og bliver en af de stærkeste øl endnu brygget - FG var under 1010, jeg gætter på 1008.
Årsag til at jeg må gætte er fordi mit udstyr ikke kunne måle så lavt.... !
Nå men alkohol beregnes til omkring 9,7 % ABV !!!!!!!!!!!!