tirsdag den 10. juni 2014

Gryde bygning

Har klargjort til fast montage af veksler og pumpe.
Har endvidere ført vand helt frem


Front . Her ses de 4 huler for hhv pumpe og veksler.  Henover ses kontakt for pumpe
Bagved ses vand installation. 

 
Bagved lågen hænger veksler,  det ses at vand ind og ud kommer ind bagfra. 
Pumpen monteres i lågen. 
 
Potentielke termostat styringer, under test af gryden. Den ene måler vand i bunden af gryden,  den anden mediet som varmes

mandag den 2. juni 2014

Hjemmebrygning er livsfarligt


Har erfaret at hjemmebrygning er ganske farligt - fik stød af anlæg.
Heldigvis lever jeg stadig.!

Årsag til ulykken naturligvis dumhed, krydret med sort uheld og en smule held.







 

Forside - Nyt relæ til venstre tilføjet for at kunne styre effekt i 2 trin

Bemærk den sorte leder - den var monteret på det venstre relæ hen over blå leder som naturligvis repræsenterer Nullen

Ingen faser er ført til relæer








Bagside af gryden

















Bagside af gryden her ses den fede sorte leder fra før ført på varmelegeme.


Der ses en tynd leder som stikker ud fra grydens bund - dette er ledning fra temistor som blev monteret i bunden af gryden








Opgaven
Opgaven  var at montere en termistor i bunden af gryden, montage udført der hvor gryden afdrænes.
For ikke at ledning for termistor skal dingle strippes denne fast i eksisterende ledninger
Under dette arbejde kommer jeg i berøring med den sorte leder monteret på et varmelegeme - av for helvede...!!

Årsag - analyse
Ingen faser var ført til effekt relæer - eneste leder til bagsiden var den som var videreført fra nullen, ud fra dette var jeg i overbevisning om at bagsiden var spændings frit.
Men der var spænding på den blå leder... Årsag er at forsyning faser/nul er defineret i en 3 faset 380 v installation, men jeg havde forsynet gryden med en midlertidig 220 v forsyning ( for at kippe)- og pludselig er det en tilfældighed om det er fase eller nullen der er på den enkelte leder - jeg trak nitten.

Ulykken
Jeg rammer leder med bagsiden af fingre på venstre arm, hvormed jeg ikke hænger fast i skidtet.
Årsag til at jeg ved det er venstre er at den arm jeg var øm i.
HPFI relæ udløser ikke, årsag til dette endnu ikke afklaret. Hvor meget strøm jeg trak er derfor uvist - også hvor vidt om min venstre arm eller højre var på stel i momentet. Såfremt jeg var leder fra fase til jord gjorde gummistøvler sit til at det ikke var for meget.
Det farligste LAUS arbejde må være det man udfører uden at vide at det er LAUS.

Opfølgning
Skal have en elektriker til at skifte det HPFI - og analysere hvorfor det ikke virker.
Jeg skal aldrig kigge i bunden af den gryde mere hvor der er noget der minder om 2 volt forsyning til gryden.










torsdag den 22. maj 2014

Bryganlæg på ny plads

Bryganlæg sat på plads - permanent - basta


Klargører til næste brygning - fliser mm må vente.

torsdag den 15. maj 2014

Bestilling af råvarer

Har været inde og bestille vare hos humlepusheren -- øøø maltbazaren.
Det skulle gerne blive verdens bedste Russsian staut - Dette i at den gøres rigtig stærk samtidig med at bitterhed ligger i den høje ende. Normal 50 til 90 IBU. Jeg foretrækker dog at holde mig i den lave ende af skala (under)....

OG på over 1100
Farve på præcis 100.014367  EBC
Bitterhed ca. 41 EBU
Og en alkoholstyrke på den rigtige side af 10 %

Tænker at bryggeri projekt bliver speedet lidt op
- måske med en genvej eller to som bagtanke.



Commercial example:Samuel Smiths Imperial Stout, Grants Imperial Stout, Courages Imperial Russian Stout. 
O.G.: 1.075 - 1.095+; Alcohol: 7 - 9+%; IBUs: 50 - 90+; SRM: 20 - 35 +.


Obs beregninger på farve skalaer EBC og SRM er i forholdet 2 til 1, således vil en farve på 100 EBC modsvare ca 50 på SRM skala

søndag den 11. maj 2014

Humleplanter

Hils på mine tøser - Saphir og Perle.
Synd og sige at de vokser lynhurtigt - men de lever dog i det mindste stadig.

For den nysgerrige så er det Saphir til venstre og Perle til højre :-))

humle



Støbning af brygning fundament

Har arbejdet lidt på bryganlæg - Nu skal anlæg have en ordentlig plads.
Kipgryde hæves 7 cm på de to støbe blokke - til højre er der plads til et køleskab.
Bag ved og på begge sider er der plads til diverse sager, således at ting relateret til bryganlæg vil være samlet.
Det er tænkt at hele "pladen" skal belægges med fliser - afløb laves således at vand løber bort under køleskab.



lørdag den 3. maj 2014

Copenhagen beer celebration

Havde en herlig dag i Sparta Hallen til det årlige CBC.
Øl bliver aldrig det samme efter at have smagt sig igennem 40 forskellige øl i verdensklasse.
Særlig var jeg imponeret af de forskellige "staut " som i enkelte tilfælde holdt hele 15 % alkohol.
Tænker at jeg også deltager i denne begivenhed til næste år.

Måske skulle jeg brygge en "staut" næste gang.?