søndag den 11. maj 2014

Støbning af brygning fundament

Har arbejdet lidt på bryganlæg - Nu skal anlæg have en ordentlig plads.
Kipgryde hæves 7 cm på de to støbe blokke - til højre er der plads til et køleskab.
Bag ved og på begge sider er der plads til diverse sager, således at ting relateret til bryganlæg vil være samlet.
Det er tænkt at hele "pladen" skal belægges med fliser - afløb laves således at vand løber bort under køleskab.



lørdag den 3. maj 2014

Copenhagen beer celebration

Havde en herlig dag i Sparta Hallen til det årlige CBC.
Øl bliver aldrig det samme efter at have smagt sig igennem 40 forskellige øl i verdensklasse.
Særlig var jeg imponeret af de forskellige "staut " som i enkelte tilfælde holdt hele 15 % alkohol.
Tænker at jeg også deltager i denne begivenhed til næste år.

Måske skulle jeg brygge en "staut" næste gang.?




fredag den 28. marts 2014

Øllen

Kom til at se at jeg ikke har indsat billed af den seneste øl.
Det varer jo ikke længe - så eksisterer den ikke mere.!





Skål

Humle

Har haft travt med at drikke øl - så der er snart ikke tid til at Blogge mere :-)

Har dog lige købt nogen humleplanter fra Tyskland - hhv perle og Saphir.
http://www.eickelmann.de/Hopfen-Shop/index.php

Ser frem til at være gartner i min egen humlehave.
Klimaet i Sverige er måske ikke helt perfekt til disse typer, men nu prøver jeg ihvertfald.

Var egentligt på lur efter et par andre typer humle - men de er først til rådighed fra maj.
Skulle lysten være der, så er det jo hurtigt at bestille dem hjem.


søndag den 23. februar 2014

Øl på fad

Tappede øllen over i mit Cornelius fad.
Har også påsat co2.
Nu skal det bare stå en måneds tid.
Ok. ? Måske skal det prøve smages om 14 dage.

Brix måling 7

Målt densitet til 1014
Dette skulle give 6,8 procent alkohol ifølge beer calculator.
Ved opslag i tabel fra tidligere opslag er der lidt mindre.
Beregner skulle kompensere for fejlvisning grundet alkohol.




onsdag den 19. februar 2014

Bryg udvikling

Sidste uge fik øllen en ny og ren beholder at gærde videre i - temperatur fortsat 10 grader.
Siden da har jeg ikke tilset den - men i dag !!
Der ses et kraftig bundfald af gærceller.

Jeg har også modtaget mit refractometer.

Måling indikerer en Brix værdi på 8 - (dette skulle give en densitet på 1,032)
http://www.onebeer.net/refractometer.shtml
Da start densitet OG var 1060
Ved beregning i skema skulle dette være i nærheden af 15 Brix
Sammensat i beregning skulle der så være 6,34 % alkohol ABV

Nu er jeg lidt forvirret da densiteter differens OG 1060 -FG 1032 kun burde give en alkohol på 3 ?
http://www.hjemmebrygning.dk/alkohol.htm
- 1032 er ikke engang på skalaen
Der er vist basis for lidt studier omkring korrektioner af densiteter mm grundet tilstedeværelsen af alkohol !

Nå men øllen for lov til at stå et par dage mere.





fredag den 7. februar 2014

Gæring startet

En inspektion af tønden indikerede gæring. En fin hvid hinde ligger hen over urten.
Satte temperatur til 10 grader.

5 dage inden gærding ??
Det er lang tid

Brygning søndag med tilsats af købegær

Tilsatte en gemt gærdrest fra sidste brygning onsdag - tænker at det er den der har virket.
Vi helt sikkert gemme gærdrester fra mine brygninger i fremtiden. Det er også min plan at øve mig på at lave en gær forkultur - denne brygning viser vigtigheden.

Planen er nu at lade gæring køre en uges tid - herefter omhælde den til en ny gær beholder.
Det ses at der er en stor mængde "setlement" i tønden.
Billed følger.