Når der brygges øl er det til tider en ulige kamp mod slanger og gærspande - så nu skal det være slut.
Påbegyndte med at fræse spor i beton for a få gemt slanger og kabler langt væk - herefter kom jeg frem til at når disse slanger kom op imod vægen - så ville en isolering af denne være meget besværlig. Så ned med spånpladerne for at få isolering på plads.
Nu når pladerne var ned benyttede jeg lejlighed til at fremføre vand og el skjult.
Planen er at når isolering er færdig skal der gipsplader op - så skal der væv på og der skal males - - basta. Når ja så skal der nok også fliser på gulvet... Uha det koster penge..!
Vandrør i PEX - der planlægges 3 rør (køl frem og retur samt sparkling vand)- evt også 2 silikone slanger - så øl kan 1:cirkuleres og 2: pumpes direkte til gær beholder
Det fæste spor - samt blå der fører kølevand ud af bygning og det røde som er skjult fremføring af vand ( ses svagt under lægten)
Isolering skrider fremad - det planlægges at der skal kunne hænge 3 gærspande i hjørnet
søndag den 17. maj 2015
mandag den 4. maj 2015
Fadbamserpåfad
Fik øllen hældt over på Cornelius fade - herligt.! Den duftede frisk og humlet...
Øllen ser umiddelbart ikke så sort ud - hvor sort den nu er må vise sig ved 1. smagning.
Målte brix på ca 9.5 på begge og en densitets måling gav en FG på 1020 ved 10 grader - kompenseret til 20 grader giver det 1019 (kg/liter).
Indsat i beercalc giver det en alkohol på 6,6% ABV - meget rimeligt, dog ikke helt gæret ud til det forventede som skulle have givet en en FG på 1017 - og alkohol på 6,8%
Øl på fade nu påtrykt co2 og er snart klar til 1. smagning - yiahaaaa
Øllen ser umiddelbart ikke så sort ud - hvor sort den nu er må vise sig ved 1. smagning.
Målte brix på ca 9.5 på begge og en densitets måling gav en FG på 1020 ved 10 grader - kompenseret til 20 grader giver det 1019 (kg/liter).
Indsat i beercalc giver det en alkohol på 6,6% ABV - meget rimeligt, dog ikke helt gæret ud til det forventede som skulle have givet en en FG på 1017 - og alkohol på 6,8%
Øl på fade nu påtrykt co2 og er snart klar til 1. smagning - yiahaaaa
mandag den 27. april 2015
Ølpånyespande
Gæring stoppet - så øl fik sig en ny ren spand at færdiggære/lagre i. Ved samme lejlighed "høstede" jeg lidt gær - det er altid godt at have noget liggende, for man ved jo aldrig hvornår der skal brygges igen. Nu er gær også helt frisk (Man kan bruge en gærkultur en 7 -8 gange).
Målte brix værdi på hhv 8,5 og 9,5 i de to beholdere - tydeligvis har der været forskellig temperatur, således at de har gæret forskelligt. Øl er sort og dog ikke helt så mørk som tidligere set- duften er frisk og humlet.
Motiveret af alt det øl gik jeg på nettet og købte en ny pumpe !!
Tænker at bygge lidt på et skyllesystem - således at det bliver nemmere at vaske det sidste sukker ud af malten efter mæskning.
Målte brix værdi på hhv 8,5 og 9,5 i de to beholdere - tydeligvis har der været forskellig temperatur, således at de har gæret forskelligt. Øl er sort og dog ikke helt så mørk som tidligere set- duften er frisk og humlet.
Motiveret af alt det øl gik jeg på nettet og købte en ny pumpe !!
Tænker at bygge lidt på et skyllesystem - således at det bliver nemmere at vaske det sidste sukker ud af malten efter mæskning.
fredag den 24. april 2015
Brygning gennemført - Stout igenigenigen
Brygning gennemført - 2*19 liter sort væske står og bobler lystigt -
Når det holder op med at boble,.....så er det pludseligt øl !!
Af lystigheder under brygning så gik min si i stykker, og en slange synes ikke den skulle blive i sit kar og sprøjtede 100 grader varmt væske rundt i lokalet.
Er kommet på mindst 100 ting som jeg gerne enten vil "bygge om" eller bygge på bryganlæg - det holder nok aldrig op. Sidder dog og er glad for at min malt kværn virker !!!
Nå men bryg fik en OG på 1070
Efter at have korrigeret "beercalc" til 38 liter og justeret virkningsgrad (hele 55 %), så jeg fik beregning til at vise en OG på 1070 - flg resultat kom frem
EBC: "81" Black
OG --
IBU: 47
BU/GU: 0,68
Abv: 6,8%
Alt i alt burde det give en balanceret øl -
Har brugt en masse humle som ikke har kogt særligt længe (lav Beta), så den burde også være blive ganske humlet.
Malt - Meget fint kværnet ..af en meget fin malt kværn !!
Når det holder op med at boble,.....så er det pludseligt øl !!
Af lystigheder under brygning så gik min si i stykker, og en slange synes ikke den skulle blive i sit kar og sprøjtede 100 grader varmt væske rundt i lokalet.
Er kommet på mindst 100 ting som jeg gerne enten vil "bygge om" eller bygge på bryganlæg - det holder nok aldrig op. Sidder dog og er glad for at min malt kværn virker !!!
Nå men bryg fik en OG på 1070
Efter at have korrigeret "beercalc" til 38 liter og justeret virkningsgrad (hele 55 %), så jeg fik beregning til at vise en OG på 1070 - flg resultat kom frem
EBC: "81" Black
OG --
IBU: 47
BU/GU: 0,68
Abv: 6,8%
Alt i alt burde det give en balanceret øl -
Har brugt en masse humle som ikke har kogt særligt længe (lav Beta), så den burde også være blive ganske humlet.
Malt - Meget fint kværnet ..af en meget fin malt kværn !!
Malt kværn med motor - Monster mill 3- motor extended version
Brygger som en vild i dag - dette gav mig glæden i endeligt at afprøve min Monster Mill med den nye motor -- "Monster mill 3 - 2.0 motor extended version"
Motor er en 12 volt dc motor - og som det ses i baggrunden har plæneklipper batteri været forsynings kilde denne gang.
Kværn ses i funktion - Her ses endvidere overstrøms sikring i form af 2 stk 16 ampere sikringer i parallel kobling.
Endnu et klip i funktion - Visning af monterings beslag og kobling
Gærspande
Har indkøbt 2 nye gærspande udelukkende til brug for maling af malt - test viste at en spand uden problemer kan indeholde 9 kg malet malt -- 2 spande da jeg i hver brygning anvender 16 kg malt.
Motor er en 12 volt dc motor - og som det ses i baggrunden har plæneklipper batteri været forsynings kilde denne gang.
Malt mølle |
Kværn ses i funktion - Her ses endvidere overstrøms sikring i form af 2 stk 16 ampere sikringer i parallel kobling.
Endnu et klip i funktion - Visning af monterings beslag og kobling
Gærspande
Har indkøbt 2 nye gærspande udelukkende til brug for maling af malt - test viste at en spand uden problemer kan indeholde 9 kg malet malt -- 2 spande da jeg i hver brygning anvender 16 kg malt.
torsdag den 23. april 2015
Blod på tanden - Ny brygning
Har været i New York --- når ja det ved i allerede !
Nu skal der brygges herhjemme - vil ikke ligge for foden af super bryggerne og være ydmyg - næ nu gasser jeg -----forsigtigt op....!
Nå men gærstarter er i gang - bryganlæg er rent og klart ( købte en ny gær - Whitelab Irish ale )
Så imorgen skal der brygges.
Planen er endnu en Stout - holder mig tæt på det som jeg kender, tænker at ved at øve på samme øl lærer jeg lidt hver gang jeg brygger -- og så er den bare god.
Sidder og drikker det sidste tår af "Stout no 2" - så nu er der to tomme keggs - perfekt.
Shoppede lidt på Maltbazaren idag - endnu 600 kr ind i bryghelvede... Yaaaaaaaa
Tørst ::
Nu skal der brygges herhjemme - vil ikke ligge for foden af super bryggerne og være ydmyg - næ nu gasser jeg -----forsigtigt op....!
Nå men gærstarter er i gang - bryganlæg er rent og klart ( købte en ny gær - Whitelab Irish ale )
Så imorgen skal der brygges.
Planen er endnu en Stout - holder mig tæt på det som jeg kender, tænker at ved at øve på samme øl lærer jeg lidt hver gang jeg brygger -- og så er den bare god.
Sidder og drikker det sidste tår af "Stout no 2" - så nu er der to tomme keggs - perfekt.
Shoppede lidt på Maltbazaren idag - endnu 600 kr ind i bryghelvede... Yaaaaaaaa
Tørst ::
New York -- Tørst
Kom hjem fra New York i tirsdags - Herlig tur med masser af oplevelser.
Hvad var mere naturligt på turen, end at opsøge en ydmyg bar på Brooklyn ved navn "Tørst".
Ny er bryggeren jo ikke speciel ydmyg (jeppe jarnit-bjergsø)- og det behøver han heller ikke at være, nu da han er en meget succesfuld brygger.
Meny kort:
Nød en fire stykker af disse herlige øl - Og de var rigtig gode:!!
Jajaja - ved godt at det ikke var den store "review" af øl, men man skal til tider også bare huske at nyde................!
Hvad var mere naturligt på turen, end at opsøge en ydmyg bar på Brooklyn ved navn "Tørst".
Ny er bryggeren jo ikke speciel ydmyg (jeppe jarnit-bjergsø)- og det behøver han heller ikke at være, nu da han er en meget succesfuld brygger.
Meny kort:
Nød en fire stykker af disse herlige øl - Og de var rigtig gode:!!
Jajaja - ved godt at det ikke var den store "review" af øl, men man skal til tider også bare huske at nyde................!
Abonner på:
Opslag (Atom)