Planlægger nye veje i brygning ---- stort..........!
Nu skal der brygges en 40 liter batch...
Planlægning:
Noget der minder om en Russian Stout maltes i en batch på 40 liter
Efter maltning deles portion i to således at der bliver en primær og en sekundær opløsning af sød urt.
Den primære bliver den rene og fortyndede søde urt - den anden bliver det som udvaske af resterne.
Således bliver der brygget en meget stærk øl og en noget svagere og mere tynd øl i samme brygning.
Herligt i fest henseende - først drikker man til hjernen kobler dejligt af - herefter tynd øl som holder en gående hele natten....Yahhhhh
Da jeg har bestilt meget malt er det ikke utænkeligt at den primære øl bliver en hjerne slukker, så det med at drikke videre ..dettttttt ??
Jeg har kun bestil en type humle hjem -- det bliver således det en "single hop beer"
Gær bliver på Irsk IPA gær som tidligere - dog har jeg bestilt en frisk gær hjem. Kan god lide det som indtil nu er brygget på denne type.
Rent mekanisk er jeg også i planlægnings fasen -- Min kværn skal være fast drevet af en motor.
Påtænker en gammel boremaskine evt. med et gear imellem - gear er bestilt.
Det hele skal monteres på en plade - uadskillelige i al fremtid, med kun et foremål ---- at kværne det bedste malt, til det bedste øl---- endnu ikke set i denne verden.!!
(Sigt efter stjernerne --- så rammer man sikkert månen ) --- :-))
Min "Sommer i December " er tømt dd -- nu er december jo også overstået.
En note omkring denne øl er at den vandt enormt meget ved sin lagring - smagen udviklede sig vildt i perioden fra første smagning til i dag hvor den tog slut.
Ærligt så havde den masser af nuancer fra starten, men den smagte bare ikke af særligt meget -- det kom heldigvis senere. Hurra for lagring.! - -Jeg bliver sikkert nød til at købe flere fustager.!
fredag den 2. januar 2015
onsdag den 31. december 2014
Farvel 2014 -- og mere øl
Sidste indlæg i år....
Har bestilt ca 50 kg malt-- 500 g humle - en malt kværn og en kapsel påsættter-
Nu er jeg klar til 2015
Godt nytår !!!
Har bestilt ca 50 kg malt-- 500 g humle - en malt kværn og en kapsel påsættter-
Nu er jeg klar til 2015
Godt nytår !!!
torsdag den 25. december 2014
Julegaver - Beergun mm
Julegaver er ikke det værste når de falder på steder hvor der virkelig er behov..
Hvem ønsker ikke en "Beergun" og en ølbog fra Mikeller ?
Når ja så ok -- men jeg gjorde.
Det har også hulet noget i øllet hen over julemåneden - snart tid til brygning igen.
Primært skal jeg have brygget en ny Stout.
Hvem ønsker ikke en "Beergun" og en ølbog fra Mikeller ?
Når ja så ok -- men jeg gjorde.
Det har også hulet noget i øllet hen over julemåneden - snart tid til brygning igen.
Primært skal jeg have brygget en ny Stout.
torsdag den 27. november 2014
Vandkvalitet
Har fundet en gut der hedder John Palmer
-Han skriver meget om vandkvalitet
-- det er meget vigtigt for at kunne lave en fornuftig øl af en given type
Det må være det næste skridt - Vandkvalitet
Gad nok vide hvad vand vi har her..?
Her en tabel over byer - og deres respektive øl
Table 15 - Water Profiles From Notable Brewing Cities

-Han skriver meget om vandkvalitet
-- det er meget vigtigt for at kunne lave en fornuftig øl af en given type
Det må være det næste skridt - Vandkvalitet
Gad nok vide hvad vand vi har her..?
Her en tabel over byer - og deres respektive øl
Table 15 - Water Profiles From Notable Brewing Cities
City | Calcium (Ca+2) | Magnesium (Mg+2) | Bicarbonate (HCO3-1) | SO4-2 | Na+1 | Cl-1 | Beer Style |
Pilsen | 10 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | Pilsener |
Dortmund | 225 | 40 | 220 | 120 | 60 | 60 | Export Lager |
Vienna | 163 | 68 | 243 | 216 | 8 | 39 | Vienna Lager |
Munich | 109 | 21 | 171 | 79 | 2 | 36 | Oktoberfest |
London | 52 | 32 | 104 | 32 | 86 | 34 | British Bitter |
Edinburgh | 100 | 18 | 160 | 105 | 20 | 45 | Scottish Ale |
Burton | 352 | 24 | 320 | 820 | 44 | 16 | India Pale Ale |
Dublin | 118 | 4 | 319 | 54 | 12 | 19 | Dry Stout |

tirsdag den 25. november 2014
Kalibrering af termoføler
Har fået en ny temperaturstyring "XMT800" -- i kombi med en pt 100 føler er ikke helt overens med min " I - grill " - så lavede denne prøveopstilling
XMT har ønske om område -200 til 600 grader
Pt 100 føler er i området -50 til 250 grader

Styring med pt 100 føler
Min I grill
Samt almindeligt stegetermometer
Ved at forstille styring med ca. 3 grader passer alle tre overens i temperaturområdet 60 til 70 grader
Hurra for kinesiske manual´s det gør bare det hel nemt
XMT har ønske om område -200 til 600 grader
Pt 100 føler er i området -50 til 250 grader

Styring med pt 100 føler
Min I grill
Samt almindeligt stegetermometer
Ved at forstille styring med ca. 3 grader passer alle tre overens i temperaturområdet 60 til 70 grader
Hurra for kinesiske manual´s det gør bare det hel nemt
torsdag den 20. november 2014
Juleøl --endeligt..! SortSne Stout
Det var helt galt i går - Solidecember var ikke en juleøl...!
I ren panik drak jeg en masse.."ikke juleøl"" - herligt - sov som et barn til klokken 10 i morges.
Nu vil jeg ikke have panik mere - så jeg har lavet en taphane til min Stout. Så nu sidder vi --mig og min øl -- og julehygger............!
Den har en god krop - og virker let og luftig
Den har en lækker duft af humle
Bitterhed er meget tilpas -
Smager frisk - og har en lækker eftersmag af lakrids.
Farven skulle have været brun - for mig ser den helt sort ud.
Den skal hedde :
SortSne Stout
I ren panik drak jeg en masse.."ikke juleøl"" - herligt - sov som et barn til klokken 10 i morges.
Nu vil jeg ikke have panik mere - så jeg har lavet en taphane til min Stout. Så nu sidder vi --mig og min øl -- og julehygger............!
Den har en god krop - og virker let og luftig
Den har en lækker duft af humle
Bitterhed er meget tilpas -
Smager frisk - og har en lækker eftersmag af lakrids.
Farven skulle have været brun - for mig ser den helt sort ud.
Den skal hedde :
SortSne Stout
Abonner på:
Opslag (Atom)